Nye statslige job oprettes i hovedstaden

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har fastslået, at nye statslige institutioner »som udgangspunkt« vil blive placeret uden for hovedstadsområdet. (Foto: Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix )

København har det seneste år fået flere statslige job. Der er brug for en ny udflytningsrunde, mener DF.

Mens regeringen fremhæver, at den flytter tusindvis af statslige arbejdspladser til provinsen, så bliver der nu også oprettet flere statslige job i København.

Det seneste år er antallet af personer med et statsligt job i hovedstadskommunerne steget med knap 700, viser en særkørsel af data, som Danmarks Statistik har foretaget for Jyllands-Posten.

VLAK-regeringen har bl.a. valgt at placere hovedsædet for tre nye styrelser i København.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har ellers fastslået, at nye statslige institutioner »som udgangspunkt« vil blive placeret uden for hovedstadsområdet.

Ser man på hele perioden siden 2015 – og ikke kun det seneste år – er der i dag 700 færre statslige arbejdspladser i hovedstadskommunerne. Og selv om regeringen indtil nu har gennemført ca. 2.700 af de planlagte udflytninger, er der i dag blot 500 flere statsjob i provinsen end året, da Løkke-regeringen tiltrådte. Det skyldes bl.a, at der samtidig er forsvundet en række job – især i uddannelsessektoren.

Tallene på bundlinjen gør det klart, at regeringens to udflytningsrunder – hver med omkring 4.000 job – ikke har været tilstrækkelige, men at »der er brug for en runde tre,« mener Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

- Det er bestemt muligt at flytte flere statslige arbejdspladser, uden at det gør ondt på København, siger han.

Det har ikke været muligt at få et interview med Sophie Løhde (V), minister for offentlig innovation. I en skriftlig kommentar konstaterer hun, at regeringen er »i fuld gang med at flytte og etablere ca. 8.000 statslige arbejdspladser uden for København«.

- Det er tusindvis af arbejdspladser, som ellers ikke havde været der, udtaler Sophie Løhde.

 

Jyllands-Posten