Mor bruger 10-årig datters konfirmationspenge på mad: ”Du må gerne, mor”
Akita Lindstrøm har de sidste halve år brugt af sin datters konfirmations-opsparing for at have det dagen og vejen. Personerne på billedet har intet med historien at gøre. (Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix)
Akita Lindstrøm er på uddannelseshjælp og enlig mor til tre, og det kan især mærkes omkring juletid.

Enlig mor til tre, Akita Lindstrøm, mærker virkelig sin pressede økonomi omkring juletid. Hun vil ikke have, at hendes børn mangler noget i en tid, der skal være hyggelig.

Det seneste halve år er hun blevet nødt til at tage penge fra sin 10-årige datters konfirmationsopsparing for at kunne få mad på bordet, da hun ikke kan leve udelukkende af den uddannelseshjælp, som hun får nu, fortæller hun til Ekstra Bladet.

- Det var grænseoverskridende, men jeg vil selvfølgelig forsøge at få gang i opsparingen igen, siger Akita Lindstrøm til Ekstra Bladet.

Og den 29-årige, enlige mor, der også har en søn på fire og en datter på to, mærker virkelig sin ældste datters loyalitet. Hendes datter kan ligesom andre børn godt finde på at spørge, om hun må få noget, når de er i butikker.

- Når hun så har spurgt, kommer hun i tanke om min pressede økonomi og tilføjer, at hun nok selv skal betale for det, hun lige har bedt om. Eller hun siger: Mor, du må altså gerne få mine penge, siger Akita Lindstrøm til Ekstra Bladet.

Håber at få julehjælp fra Dansk Folkehjælp

Derfor har Akita Lindstrøm i år søgt om julehjælp hos Dansk Folkehjælp, der hvert år hjælper mange tusinde danskere med at få mad og gaver til juleaften.

- Jeg vil ikke kunne holde ud at se mine børn mangle noget eller blive skuffede, så jeg håber virkelig, at vi får en julehjælpspakke fra Dansk Folkehjælp, siger Akita Lindstrøm til Ekstra Bladet.

Akita Lindstrøm færdiggjorde i sommer en HF efter en hård skilsmisse fra de to yngste børns far i 2017. Til februar begynder den unge mor på sygeplejerske-uddannelsen. Hendes drøm er at blive selvstændig sonograf - altså scanne gravide kvinder.

via Listen To News