Mette F i hård kritik: Støjberg glemmer sagen for at promovere sig selv
Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen mener, at udlændingeminister Inger Støjberg (V) hellere skulle koncentrere sig om at løse integrationsudfordringerne frem for at dele Muhammed-tegning på sin Facebook-profil. Foto: Mads Claus Rasmussen/arkiv/Scanpix
S-formand Mette Frederiksen har ikke behov for at diskutere over ti år gamle Muhammed-tegninger.

I Danmark må man tegne det, man vil - også profeten Muhammed med en bombe i turbanen.

Men som minister bør man fokusere på at løse problemer, siger S-formand Mette Frederiksen, efter udlændingeminister Inger Støjberg (V) har delt et billede af, at hun har en Muhammedtegning som baggrund på sin iPad.

- Jeg synes, der er så meget af det, Inger Støjberg gør, der virker som om, det handler mere om Inger Støjberg end om at løse de konkrete integrationsudfordringer, siger Mette Frederiksen.

Hun understreger, at Inger Støjberg såvel som enhver anden må ytre sig, som man vil:

- Jeg blander mig ikke i, hvad andre politikere lægger på Facebook - eller hvad de har som baggrundsbillede.

- Jeg kan bare konstatere, at der er nogle rigtig store integrationsudfordringer i Danmark. Og når man som minister er ansvarlig på området, så mener jeg, at man skal løse problemet.

Inger Støjberg siger, at hun er stolt af Muhammed-tegningerne. Hvad mener du om den ytring?

- Jeg har ikke noget behov for at gå ind i lange diskussioner af nogle tegninger, der blev frigivet for efterhånden mange år siden.

- Det er jo tit sådan med Inger Støjberg, at man lidt har indtrykket af, at det måske handler mere om hende, end det handler om sagen.

Anledningen til Støjbergs opslag på Facebook er den kommende udstilling "Billedstorm fra reformationen til i dag", hvor Skovgaard Museet i Viborg blandt andet sætter fokus på blasfemi.

Men det bliver uden at vise Muhammed-tegningerne, fordi de vil skygge over den nuancerede fremstilling af blasfemisk kunst, har museumslederen fortalt Berlingske.

Den beslutning kalder Støjberg for ærgerlig. Mette Frederiksen kommenterer ikke selve beslutningen, men siger generelt om Muhammed-tegningerne:

- Man må tegne det, man vil, og selvfølgelig skal der være plads til religionskritik.

Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) kommentar til sagen er, at han ikke selv har Muhammed-tegninger som baggrundsskærm - men at han er glad for at leve i et land, hvor man gerne må have det.

/ritzau/