Mejetærsker gik i brand og dæk eksploderede: "Det var lidt grimt"
Det var en Massey Ferguson Ideal som denne, der gik i brand ved en gård ved Hvilsager nær Mørke på Djursland. (Foto: Foto: Massey Ferguson/PR)
En godt 200 kilo tung aksel med fælg fløj omkring 40 meter, da en spritny mejetærsker udbrændte.

En chauffør af en syv dage gammel mejetærsker slap uskadt, da mejetærskeren først på aftenen søndag gik i brand.

Branden var så voldsom, at et dæk sprængte i luften og en godt 200 kilo tung aksel med fælg blev skudt ud og fløj omkring 40 meter før den rullede videre, skriver Landbrugsavisen.

Den 55-årige chauffør, Erik Bach, fortæller til Landbrugsavisen, at der stod nogle personer tæt ved marken, hvor han høstede og vinkede ad ham.

- De stod og viftede med hænderne, så jeg kiggede og kunne se røg bagude. Jeg stoppede maskinen og kiggede i spejlene og kunne se, at der var flammer og ild i maskinen, fortæller Erik Bach, og tilføjer:

- Det var lidt grimt, pludselig var der ild i hele bagenden, det går så stærkt.

Erik Bach sad bag rattet i en Massey Ferguson Ideal-mejetærsker og var igang med at høste 30 hektar rug ved en gård ved Hvilsager nær Mørke på Djursland, da branden opstod kort før klokken halv syv.

Indsatsleder Bruno Alexander, Beredskab og Sikkerhed, fortæller til TV2 Østjylland, at mejetærskeren var "fuldstændig overtændt", da beredskabet ankom til stedet.

via Listen To News