Ny transport-gigant truer med fyringer: Nogen skal "finde noget andet at lave"
Administrerende direktør Jens Bjørn Andersen forvente at kunne hente 2,2 milliarder kroner ud i synergier. (Foto: Foto: DSV)
Med opkøbet af Panalpina vil DSV kigge efter dobbeltfunktioner. Det betyder fyringer.

Knap er blækket blevet tørt efter den danske transportvirksomhed DSV i en milliardhandel har købt den schweizisk konkurrent Panalpina før der varsles fyringer.

Administrerende direktør Jens Bjørn Andersen forventer at kunne hente 2,2 milliarder kroner ud i synergier, og siger til Finans, at "det siger næsten sig selv, at det ville være utroværdigt at sige, at der ikke er medarbejdere, der skal finde noget andet at lave".

- Det er vigtigt også for mig at sige, at vi ikke har købt Panalpina for at skære styrken af medarbejdere ned. Indledningsvist vil der være nogle dobbeltfunktioner, og det vil vi behandle så respektfuldt og ordentligt, som vi overhovedet kan, siger Jens Bjørn Andersen til Finans.

Jens Bjørn Andersen vil ikke sætte antal på, men siger at der skal lægges selskaber sammen i over 50 lande.

- Vi har en god plan og vi er fulde af optimisme, nu hvor vi står lige for at skulle starte på arbejdet. Det er jo nu, det rigtig hårde arbejde starter med at lægge de to organisationer sammen.

Handlen har ifølge Ritzau en værdi på 37 milliarder kroner, og hvis en kommende generalforsamling accepterer det, vil selskabet skifte navn til DSV Panalpina.

Det nye selskab bliver en af verdens største transportvirksomheder med en proformaomsætning på 118 milliarder kroner og 60.000 medarbejdere i 90 lande.

via Listen To News