Tirsdag var endnu en af de tunge regnskabsdage, hvor blandt andre FLSmidth, rederiet Norden og ØK fremlagde regnskab, mens investorerne også tyggede på tallene fra Tryg, som blev præsenteret sent mandag. Samtidig gav gældskrisen sit besyv med i form af nyheden om, at der i Grækenland skal afholdes endnu et valg til parlamentet.
- Usikkerheden i markederne er stadig stor, og det er svært at se, hvor det ender. Gennemskueligheden er meget lille, siger chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea.
Såvel Tryg som FLSmidth skuffede investorerne, og de to aktier var med til at trække C20-indekset ned med 1 pct. til 439,41.
Tryg skuffede på væksten i bruttopræmieindtægterne i første kvartal, som på koncernniveau var på 5141 mio. kr. i første kvartal, hvor analytikerne havde ventet 5234 mio. kr. ifølge SME Direkt. Og selv om ledelsen i Tryg finder resultatet tilfredsstillende, var analytikerne og markedet skeptiske. Tryg faldt 4,3 pct. til 312 kr.
FLSmidth kom i stormvejr efter en skuffende udvikling i forretningsområdet Bulk Materials. Ingeniørkoncernen nedjusterede forventningerne til forretningsområdets driftsmargin i hele 2012, og selv om koncernens samlede forventninger fastholdes, gav kvalerne anledning til panderynker. FLSmidth faldt 8,4 pct. til 319 kr.
Rederiet Norden tog en stor nedskrivning på selskabets skibe i størrelsesordenen 300 mio. dollar. Det skæmmede bundlinjen i første kvartal, men driftsmæssigt meldte rederiet om en god start på året. Rederiet kom da også ud af vartalet med et driftsresultat, som overgik konsensus. Norden-aktien faldt 0,3 pct. til 151 kr.
De danske obligationsrenter lukkede tirsdag en anelse over de rekordlave niveauer fra mandag. Uroen om Grækenland gav rentehop i Spanien og Italien, mens investorerne trak mod nordeuropæiske statspapirer.
Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede i 1,35 pct., blot 1 basispoint mere end mandagens rekordlave niveau. Investorerne holdt fast i statspapirer i de forholdsvis sikre nordeuropæiske lande.
- Det er ikke så meget Grækenland isoleret - det er mere eller mindre afskrevet. Men man er bange for, at det spreder sig til andre lande, og det får CDS'erne til at køre op i Spanien og Italien, siger chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea til Ritzau Finans.
Udviklingen i den tiårige spanske rente blev da også forværret tirsdag, hvor en stigning på 10 basispoint til 6,28 pct. fortsat afspejler den store usikkerhed.
Friske nøgletal gav ellers et fingerpeg om en positiv økonomisk udvikling. Fra morgenstunden viste den økonomiske vækst i Tyskland et overraskende højt niveau i første kvartal.
Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk