Kong Frederik blev tatoveret her: Verdens ældste tatovør skal lukke

Den verdenskendte tatovørbutik har haft adresse i Nyhavn 17 siden 1884, hvor den åbnede som Danmarks og Nordens første af sin slags. Her er det navnkundige Tato Ole der på dette udaterede billede er på arbejde. (Foto: Foto: Egon Engmann/Scanpix/arkiv)

Restauranten Nyhavn 17 skal udvide med et større køkken. Det kan betyde et sidste punktum for tatovørforretning Tattoo Ole.

Navnkundige Tattoo Ole i kælderen i Nyhavn 17 i København er truet af lukning, og dermed kan et stykke danmarks- og verdenshistorie få dødsstødet.

Det skriver TV 2 Lorry.

Det er ikke kunder den verdenskendte tatovør-forretning fra 1884 mangler. Det er en forlængelse af lejemålet, der mangler.

Ejeren af Nyhavn 17 har en restaurant i bygningen, restaurant Nyhavn 17, og den skal udvides med at større køkken. Derfor er indehaveren af Tattoo Ole, Majbritt Petersen, blevet opsagt, skriver tv-stationen.

- Jeg mener, at butikken har en høj kulturel værdi for Danmark, og jeg synes vi kommer til at miste meget, for vi har mennesker, der kommer fra hele verden for at besøge butikken, som gennem årene er blevet beskrevet i flere bøger og artikler, siger Majbritt Petersen til TV 2 Lorry.

Hun fortæller samtidig, at hun har engageret en advokat og vil kæmpe for, at bevare det historiske sted.

- Hvis man rykker den her butik til et andet lokale, så har vi ikke længere verdens ældste stadigt fungerende tatovørbutik i Danmark, og så er det også et levn fra det gamle Nyhavn. Nyhavn har jo ikke altid været sådan en fin gade, som den er i dag, siger Majbritt Petersen, der overtog forretningen i 2007 og lyder øgenavnet Lille Ole.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Tattoo Ole ligger i kælderen under restauranten i Nyhavn 17. Foto: Google Street View

Et par stykker til Kong Frederik d. 9

Den amerikanske succes-forfatter John Irving har beskrevet stedet i en af sine bøger og mangen en sømand er draget ud på verdenshavene med et minde på armen fra kælderen i nummer 17.

Blandt andre har dronning Margrethes far, Kong Frederik d. 9, fået lavet en, måske to tatoveringer af tidligere ejere som Tato Ole eller Tato-Jack, som Tato Ole købte forretningen af i 1947.

Udover advokathjælp er der igangsat en underskriftsindsamling på nettet. I skrivende stund har over 4.500 givet deres støttende, digitale underskrift til "Save the Worlds oldest tattoo shop".