Jobcenter til demente Helle: Du skal i job!
60-årige Helle Johansen lider af demens og Alzheimers - alligevel mente jobcentret, at hun skulle tilbage på arbejdsmarkedet. Kvinden på billedet er ikke Helle Johansen. Modelfoto: Iris
Trods lægens advarsler sendte jobcentret demente Helle i et opslidende jobsøgningsforløb.

Du skal tilbage på arbejdsmarkedet.

Sådan lød beskeden fra jobcentret i Høje Taastrup Kommune til Helle Johansen, som lider af demens og Alzheimers. Det skriver Berlingske.

- Der har hele tiden været bekymringer - kan de nu finde på at sende mor i job? siger Helle Johansens datter, Anja Beltoft, til Berlingske.

Helle Johansen, som nu er 60 år, fik konstateret demens og Alzheimers i 2015. På det tidspunkt havde hun allerede været igennem et opslidende forløb med jobansøgninger, aktivering osv. Et forløb der fortsatte trods lægens klare advarsel til jobcentret.

Den demensramte kvinde blev blandt andet kaldt ind til samtaler, der skulle afklare, hvor hurtigt hun kunne vende tilbage til arbejdsmarkedet. Datteren, Anja Beltoft, var rystet og frustreret over, at kommunen ikke lod til at fatte situationens alvor.

I april 2017 fik Helle Johansen endelig førtidspension.

Høje Taastrup Kommune er kede af familiens dårlige oplevelse, men mener, at proceduren var nødvendig for at følge reglerne.