Lenette står frem i usædvanlig annonce: "Jeg vil pisse gerne have et arbejde"
47-årige Lenette Holm fra Stubbæk er en af de ledige, der har valgt at stå frem i en avis-annonce i Ugeavisen Aabenraa. Foto: Privat
Aabenraa Kommune forsøger med avisannoncer for at få ledige fleksjobbere i arbejde. En af de medvirkende er 47-årige Lenette Holm.

15 ledige fleksjobbere står frem i en avis-annonce, når næste uges udgave af Ugeavisen Aabenraa lander i postkasserne i den sønderjyske kommune. Det skriver Jyske Vestkysten.

Avis-annoncen kom i stand efter at en virksomhedskonsulent ved Aabenraa Kommunes jobcenter sendte en mail ud til kommunens ledige fleksjobbere. Her fik de muligheden for at optræde i annoncen.

En af de ledige er 47-årige Lenette Holm fra Stubbæk. Hun døjer med en dårlig nakke og ryg, og er derfor blevet bevilliget et 16-timers fleksjob.

Da mailen landede i indbakken, var Lenette Holm ikke i tvivl om, at hun gerne ville medvirke.

- Jeg vil pisse gerne have et arbejde. Derfor siger jeg ja til at alt, der kan hjælpe med det. Jeg synes, annoncen var en rigtig god ide, og derfor tog jeg imod tilbuddet med kyshånd, siger Lenette Holm til Avisen.dk.

En god ide

I alt ti kvinder og fem mænd står i annoncen åbent frem med navn og billede, hvor de fortæller om deres kompetencer, og hvilket job de søger. For Lenette Holm er der ikke noget grænseoverskridende ved at få navn og billede trykt i avisen.

- Det har jeg overhovedet ikke tænkt på. Jeg har det fint med det, og folk må gerne se, hvordan jeg ser ud. Men jeg håber da på, at jeg i sidste ende bliver ansat på mine kvalifikationer og ikke mit udseende, siger Lenette Holm, mens hun griner.

I Haderslev Kommune har man tidligere haft succes med en lignende annonce, som et middel til at få ledige borgere tilbage på arbejdsmarkedet. Lenette Holm mener, at det er godt, at jobcentre tør tænke ud af boksen.

- Jeg synes, det er er prisværdigt, at man fra Aabenraa Kommunes side gør det her. Det at de aktivt gør noget for os ledige, synes jeg er godt. Så må man også håbe, at det kan betale sig for dem, og at nogle flere ledige kommer i job, siger Lenette Holm.

Ser lyst på fremtiden

Lenette Holm har 25 års erhverserfaring og er kontoruddannet. Og det er da også den type jobs, som hun søger efter. Indtil videre er jobsøgningen gået godt, og hun er da heller ikke i tvivl om, at hun nok skal finde et arbejde.

- De jobs, jeg har søgt, har jeg været i betragtning til, og jeg har også været til flere samtaler. Det fortæller mig, at jeg gør noget rigtigt, når det gælder CV, mine kompetencer og kvalifikationer. Jeg må sige, at jeg aldrig rigtig har været i tvivl om, at jeg nok skal finde et job. Uanset om annoncen er der eller ej. Men jeg sætter pris på alt, der kan fremskynde det, siger Lenette Holm.

- Det vigtigste for mig er at komme ud og blive brugt igen. Jeg duer ikke til at gå hjemme.