Blå flag strøget: Landsby vil have badevandet tilbage

Danmark
Frederikshavn Kommune har i alt 105 kilometer kystlinje. (Foto: Friluftsrådet)

Badevandet i Jerup mellem Frederikshavn og Skagen er forurenet af tarmbakterier.

De cirka 565 borgere i landsbyen Jerup i Vendsyssel har sendt borgerforeningen afsted med et krav til myndighederne.

De vil have deres rene badevand tilbage og er således træt af, at deres skønne strand siden 2005 gang på gang har haft problemer med badevandet.

I øjeblikket er der udstedt et regulært badeforbud. Der er nemlig lort i vandet - på pænt dansk betyder det for høje værdier af tarmbakterier

Men ingen aner, hvor bakterierne kommer fra, skriver TV2 Nord.

- Vores strand den betyder meget. Børnene de kan jo nærmest bade herfra og helt til Sverige, uden at de drukner, fordi der er så lavvande herude, så det betyder rigtig meget, forklarer Dorte Carlsen, næstformand i Jerup Borgerforening til tv-stationen.

Der er en formodning om, at badestranden forurenes fra åløb. Og i øjeblikket venter Frederikshavn Kommune på svar på, om det drejer sig om tarmbakterier fra mennesker, dyr eller fugle.

Når det svar foreligger begynder jagten for alvor.

- Når man kører ind til Jerup, så har vi et skilt, signalerer at Jerup er hede og hav. Vi har vores hede, og den ser godt ud endnu, men ud over det, så mangler vi jo havet, og det er der rigtig mange, der gerne vil, påpeger næstformand i Jerup Borgerforening, Dorte Carlsen, over for TV2 Nord.

Jerup ligger i Frederikshavn Kommune, som har i alt 105 kilometer kystlinje.

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand