Compliance er en evig hovedpine for mange virksomhedsejere, og hver dag strømmer større og større mængder af data ind. Det er udfordrende at passe den daglige drift og samtidig leve op til de skrappe krav til GDPR og datasikkerhed. For mange er compliance i dag en sur pligt, der koster virksomheden tid og penge. Men sådan bør det ikke være, hvis man spørger den danske iværksætter Julie Suhr.
- Compliance er kompliceret, og det går kun én vej i takt med, at verden bliver mere og mere digital. Det er en byrde for mange virksomheder, og jeg har selv siddet og kæmpet time efter time med enorme og tunge Excel-ark og tænkt, at det må man kunne gøre smartere og billigere, siger Julie Suhr, der tidligere har arbejdet med persondata og compliance i både Deloitte og NNIT.
Bæstet blev født
I 2015 allierede hun sig med sin kollega Claus Lange Jacobsen, og makkerparret begyndte at udvikle deres eget software, der skulle gøre deres eget arbejde med compliance nemmere.
Den første udgave fik tilnavnet ’Bæstet’, og løsningen var så effektivt og overskueligt, at kunderne begyndte at efterspørge det digitale værktøj. Det gav blod på tanden, og i 2017 stiftede de Complyon, der i dag hjælper virksomheder som Eboks med at finde nye veje til at håndtere data og få bedre overblik over deres egen forretning. Men hvor de fleste konkurrenter på markedet kun tilbyder softwareløsninger, bygger Complyons SaaS-platform også på ekspertrådgivning, der skal gøre virksomhederne selvstændige i arbejdet med compliance.
- Målet er at gøre os selv overflødige - så er vi en succes, som Julie Suhr formulerer det.
Complyon har adresse midt i København. Foto: Complyon
Compliance skaber forretningsfordele
Med Complyon har Julie Suhr skabt en intelligent løsning, der gør det nemmere og hurtigere for virksomheder at leve op til den gældende lovgivning. Processen med at indhente data, der dokumenterer virksomhedens datasikkerhed overfor myndighederne, kan tage flere uger, men klares på få minutter med den rette løsning. Ifølge Julie er der dog langt flere fordele ved effektiv compliance end blot at have styr data og GDPR.
- Den helt store gevinst findes i, at ledelsen får overblik over virksomhedens datastrømme og strukturer. Vores mål er at give virksomheder magten til at forstå deres egen data, få større indsigt i deres enkelte afdelinger og bruge data strategisk på ledelsesniveau. Compliance er nemlig meget mere end blot at leve op til lovgivning – det er et forretningskritisk område med uforløst potentiale, konstaterer Julie Suhr.
Markedet for ”Governance, Risk og Compliance”-løsninger er i voldsom vækst og forventes at vokse fra 14 mia. dollars i 2020 til 26 mia. dollars i 2026. Og her er den danske platform én af udfordrerne til de store internationale spillere på markedet.
- Vi har et internationalt fokus og et produkt, der kan hjælpe virksomheder i hele verden - så der er klare ambitioner om at komme ud over landets grænser, siger Julie Suhr.