Fond giver 5,8 millioner til soldaterhjem

I Varde går byggeriet af et nyt veteranhjem i gang i foråret. De sidste penge er ved at være i hus.
Indvielse af soldaterhjemmet i Oksbøl i 2008. Nu kan Varde se frem til også at få et soldaterhjem.
Indvielse af soldaterhjemmet i Oksbøl i 2008. Nu kan Varde se frem til også at få et soldaterhjem. Foto: Fotograf Niels Husted/free

Drømmen om et soldaterhjem i Varde for veteraner er nu rykket tættere på, efter at A.P. Møllers Fond tirsdag har doneret 5,8 millioner kroner til projektet.

Sidste uge fik projektet tilsagn om fire millioner kroner fra Folketingets særlige pulje til Veteranarbejde.

På KFUM's Soldaterhjem i Varde skal der bygges syv etværelses lejligheder sammen med det eksisterende soldaterhjem. Samtidig får hele soldaterhjemmet et løft, så der bliver bedre rammer til veteranarbejdet.

- Vi forventer, at byggeriet går i gang til foråret, siger Per Møller Henriksen, generalsekretær i KFUMs Soldatermission.

Hele projektet er budgetteret til mindst 10 millioner kroner.

Ud over A.P. Møllers Fond støttes byggeriet af Forsvarets pulje til veteranarbejde, Knud Højgaards Fond, Ole Kirks Fond, Ernst og Vibeke Husmans Fond, Novo Nordisk, Varde Kommune samt Grosserer L.F. Foghts Fond.

Det er cirka hver sjette veteran, der har eller får psykiske problemer, og en del af disse er målgruppen for KFUM's Soldaterrekreation.

Det kan være veteraner med PTSD, misbrug, efter selvmordsforsøg eller midt i en skilsmisse.

KFUM's Soldatermisssion har i forvejen 24 rekreationsboliger til veteraner i Nordsjælland, Aalborg, Holstebro pg Fredericia.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.