Bland-selv-slik, knækbrød og det halve af Ikeas varelager.
Den svenske krone er blevet mindre værd, så en enkelt svensk krone nu svarer til under 0,7 danske kroner. Og det kan gøre det attraktivt at bruge sine kroner på den anden side af sundet for at få mere købekraft.
I modsætning til den danske krone er den svenske krone nemlig ikke bundet op på værdien i forhold til euroen. Derfor kan den danske og den svenske krone sagtens flytte sig i forhold til hinanden.
Men du skal have lommeregneren med dig, lyder rådet fra Spar Nords cheføkonom Jens Nyholm.
- Husk at regne det igennem. For priserne kan også bare være sat tilsvarende højere på nogle produkter, siger Jens Nyholm.
Han vurderer, at det særligt kan være en fordel at købe svensk, hvis man køber de produkter, der rent faktisk bliver produceret i Sverige.
- På den type varer vil der nok være en del at spare, siger han og tilføjer:
- Men sådan noget som sportstøj og elektronik er jo noget, som svenskerne - ligesom danskerne - importerer. Og det vil afspejle sig i prisen.
Det hænger sammen med, at den svenske krone også er mindre værd, når der skal købes og importeres fra udlandet.
Derudover lyder rådet, at du husker at betale i den lokale valuta, hvis du får valget, når du betaler med kort.
Dermed får man nemlig en bedre omregningskurs.
Ida Marie Moesby er økonom hos Forbrugerrådet Tænk, og hun råder til at slå koldt vand i blodet, før man krydser Øresund og kører kortet igennem.
- Man kan gøre sig nogle besparelser, men man skal også huske de omkostninger, der ellers er, hvis man for eksempel skal bruge penge på benzin eller bro, siger hun.
Vil du spare bropengene, kan der også være penge at spare på nethandel. Her skal du også sørge for at betale i svenske kroner.
- Men der kan være ekstraomkostninger ved transport og levering, siger Ida Marie Moesby.
Du skal samtidig være opmærksom på, at når du handler i et andet EU-land, kan der være punktafgifter på en række varer.
Det afhænger blandt andet af, om du handler til eget forbrug eller til videresalg i en virksomhed. Reglerne kan findes på Skattestyrelsens hjemmeside.
/ritzau fokus/
Af Anna Raabæk/ritzau fokus/
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.