Esbjerg nedjusterer målsætning i Superligaen
Esbjerg vil i de kommende sæsoner have ambitioner om at slutte mellem nummer fem og otte i Alka Superligaen.
Situation fra kampen, da Hobro fredag vandt 3-1 over Esbjerg i Superligaen. Kampen blev spillet i Hobro.
Situation fra kampen, da Hobro fredag vandt 3-1 over Esbjerg i Superligaen. Kampen blev spillet i Hobro. Foto: HENRIK DAUGAARD JENS/POLFOTO

Efter at have opnået placeringer som nummer fem og fire i de seneste to sæsoner i Superligaen må Esbjerg indstille sig på en slutplacering i den nedre region i denne sæson.

Med otte spillerunder tilbage ligger den vestjyske klub nummer 10 og skal koncentrere sig om at holde FC Vestsjælland bag sig - afstanden er seks point - for at undgå nedrykning.

Den skuffende sæson får klubbens formand Leif Thomsen til at nedjustere målsætningen, som inden denne sæson lød på top-seks.

- Vores mål fremover vil være en placering fra fem til otte i Superligaen, og så skal vi en gang imellem poppe op og være med i Europa - enten via pokalen eller via Superligaen, siger Leif Thomsen til jv.dk og fortsætter.

- Det bliver EfB"s erklærede målsætning i mange år fremover, tror jeg, og det vil ikke ændre noget, selv om vi laver en Saint-Etienne igen, siger Thomsen med hentydning til sejren over det franske hold, som i 2013 banede vej til Europa League-gruppespillet.

Esbjerg har stadig mulighed for at kvalificere sig til et nyt europæisk eventyr i næste sæson, da klubben er i semifinalen i DBU Pokalen, hvor det blev 1-1 ude mod FC København i den første semifinale.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.