En er dræbt i ulykke: Biler stødte frontalt sammen i Sønderjylland
En mand blev dræbt og flere lettere kvæstet ved en alvorlig ulykke nær Vojens torsdag. Flere biler måtte bremse hårdt eller undvige, da en sort Audi overhalede en bus. Vidner har fortalt, at Audien kørte hasarderet, siger politiet. (Arkivfoto) Foto: Pressefoto Region Midtjylland/Free
I alt tre personer var indblandet i en trafikulykke i Gadbøl ved Vojens, oplyser politiet.

En sort bil af mærket Audi skabte torsdag en farlig situation på Koldingvej nord for Gabøl ved Vojens, da bilen overhalede en forankørende bus.

Flere biler måtte bremse hårdt, og en bil, hvis fører kørte over i den modsatte kørebane, tørnede frontalt ind i en modkørende og mistede livet.

Den dræbte er en 43-årig polsk mand. Han blev erklæret død på stedet.

Et 26-årigt familiemedlem, der sad på bagsædet af hans bil slap fra ulykken med mindre skader, oplyser vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

En mand i en af de andre biler måtte en tur på skadestuen på Aabenraa Sygehus. Yderligere to personer kom til skade, men ikke alvorligt.

Ulykken med de mange involverede biler skete torsdag ved middagstid, da den sorte Audi i høj fart overhalede den forankørende bus.

Overhalingen fik en modkørende bilist til at foretage en hård opbremsning for at undgå et sammenstød. Ved opbremsningen blev denne bil påkørt bagfra.

En tredje bil, ført af den polske mand, ville undgå harmonikasammenstødet og undveg ved at køre over i den modsatte kørebane, hvor han ramte en modkørende bil.

Politiet har talt med flere af de involverede bilister.

- Flere har beskrevet Audiens overhaling som hasarderet, siger vagtchefen.

Politiet vil gerne i kontakt med føreren af den sorte Audi, der er af typen A5 eller A7. Vidner har oplyst, at der er tale om en højrestyret bil. Derfor mener politiet, at køretøjet kan være britisk indregistreret.

Ulykkesstedet er i løbet af torsdagen blevet undersøgt af en bilinspektør.

/ritzau/