Dopede atleter får hård modstand i London
Dopingkrigerne i Wada mener, at OL-atleterne skal være meget dygtige, hvis de skal slippe af sted med doping.

OL-atleter, som går med planer om at dope sig til medaljer og berømmelse ved legene i London, står over for deres hidtil største udfordring.

Det siger præsidenten for det internationale antidopingagentur Wada, John Fahey. Over for nyhedsbureauet AFP erklærer han, at idrætsudøvere med ulovlige stoffer i blodet har større risiko for at blive opdaget end nogensinde tidligere.

- Der er blevet gjort en stor og sammenhængende indsats for at gøre OL i London så ren som muligt, og dopede deltagere skal vide, at deres muligheder for at slippe af sted med det er ringere end nogensinde, advarer John Fahey.

I et forsøg på at markere, at Wada mener det alvorligt, har antidopingagenturet testet en lang række udøvere i træningslejrene forud for OL.

- Disse test bærer frugt. Mindst 107 atleter fra idrætsgrene, der er en del af OL, er blevet dømt i de sidste seks måneder før OL-starten.

- Jeg ved ikke, hvor mange af dem, der ville have kvalificeret sig til legene, men jeg er glad for at kunne sige, at hvis de havde kvalificeret sig, var de ikke kommet med til London, fordi de nu er dømt, siger John Fahey.

OL i London åbner officielt på fredag.

/ritzau/