Døde kæledyr skal genoplives ved kloning
AppleMark
For 750.000 kroner kan man få lavet en kopi af sit døde kæledyr. Den amerikanske pitbull Bussemand bliver den første hund i den kommercielle genetiske kopimaskine.

Pitbullen Bussemand har en særlig plads i Bernann McKunneys hjerte. Den reddede hendes liv, da hun blev angrebet af en anden hund og fik bidt den ene arm af. Derfor havde McKunney meget svært ved at sige farvel til sit kæledyr, da Bussemand døde for halvandet år siden.

Før hunden blev begravet fik hun nedfrosset en vævsprøve med dens dna i håbet om, at moderne teknologi en dag kunne genskabe hendes trofaste følgesvend. Den dag er nu oprindet, oplyser det sydkoreanske firma RNL Bio, der som det første i verden tilbyder hundeejere at genskabe deres kæledyr.

750.000 for en hund

Prisen for en genetisk kopi af det afdøde kæledyr ligger på ikke mindre end 750.000 kroner, og den sum har Bernann McKunney som den første betalt til det sydkoreanske firma.

»Der er mange mennesker i vestlige lande, som vil have klonet deres hund, selv til denne høje pris,« siger RNL Bios direktør Ra Jeong-chan til Korea Times.

Han spår, at kloning af kæledyr hurtigt vil blive en større industri, og at det vil få prisen per hund til at falde. Indtil da regner han med, at omkring 500 rige mennesker fra Europa, USA og Japan er villige til at betale de 750.000.

Fra øre til livmoder

At det er muligt at klone en hund, beviste sydkoreanske forskere fra Seouls Nationale Universitet allerede i 2005, da det lykkedes dem at lave tre identiske kopier af den afghanske mynde Snuppy . De samme forskere har nu indledt et forretningssamarbejde med RNL Bio, og det er dem, der skal klone Bernann McKunneys pitbull.

For at lave Bussemand Junior , som den nye hund kommer til at hedde, har forskerne brugt celler fra den oprindelige hunds øre og smidt arveanlæggene ind i celler, der er blevet sat ind i livmoderen på otte forskellige hunhunde.

Resultatet bliver en hundeunge, der er genetisk identisk med Bussemand, men den får selvfølgelig sin egen personlighed.

via Listen To News