Administration 

Dit nyhedsoverblik: DR kalder til sparemøde - Støjberg besøger Vollsmose

Inger Støjberg besøger i dag Vollsmose og DR præsenterer medarbejderne for detaljerne i en stor spareplan. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Få overblik over avisernes forsider og dagens vigtigste historier og begivenheder fra Danamark og udland.

(Dette overblik er udarbejdet på baggrund af Ritzau Morgen)

DR kalder medarbejderne til stormøde om spareplan
Politik: DR holder stormøde for sine medarbejdere i København tirsdag klokken ti, hvor DR vil gennemgå detaljerne i spareplanen efter medieaftalen. Det fremgår af en mail, som DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, mandag aften sendte til de ansatte i public service-koncernen.

USA vil tage imod markant færre flygtninge i 2019
Udland: USA vil i 2019 maksimalt lade 30.000 flygtninge og migranter komme ind i landet. Det er andet år i træk, at USA reducerer antallet af flygtninge, som bliver tilladt indrejse.

Trump frigiver agenters sms-beskeder fra Rusland-granskning
Udland: Hidtil hemmeligstemplede dokumenter om efterforskningen af Ruslands mulige indblanding i det amerikanske valg i 2016 bliver nu frigivet til offentliggørelse.

FN: Sidste år døde et barn hvert femte sekund
Udland: I 2017 døde anslået 6,3 millioner børn før deres 15-års fødselsdag. Det svarer til et barn hvert femte sekund. De fleste dødsfald skyldtes hovedsageligt mangel på vand, ernæring og sundhedspleje samt dårlig sanitet.

Missilangreb mod syrisk by kvæster mindst ti
Udland: Ifølge det syriske statslige nyhedsbureau, Sana, blev kystbyen Latakia mandag aften dansk tid udsat for et missilangreb.


Det sker i dag

13:00 Prominente gæster taler på DI's topmøde
Dansk Industri (DI) samler mere end 1000 topledere, politikere, opinionsdannere og beslutningstagere til DI Topmødet 2018 i København

14:00 Inger Støjberg tager nordiske ministre med til Vollsmose
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) besøger Vollsmose. Besøget sker sammen med hendes nordiske ministerkolleger.

FN tager hul på sin årlige generalforsamling
FN's generalforsamling begynder. Generalforsamlingen finder sted en gang om året, og over den næste uge vil medlemslandene samles i New York til højniveaumøder og generaldebatten, som begynder næste tirsdag.

Nedrustning kommer i fokus på koreansk topmøde
Nordkoreas leder, Kim Jong-un, og Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, mødes i Nordkoreas hovedstad, Pyongyang, fra tirsdag og frem til torsdag. Det vil være det tredje møde mellem de to ledere i år.

DR får udstukket plan for fremtidige programmer
Kulturministeriet forventes at offentliggøre DR's public service-kontrakt for 2019 til 2023, som skal lægge linjen for mediehusets programaktivitet de næste fire år.

35.000 stiller op til lokalvalg i Syrien
Tirsdag er der lokalvalg i Syrien. Valget er det første, siden konflikten i Syrien brød ud i 2011. Næsten 35.000 kandidater stiller op til de lokale valg.


Avisernes forsider

Avisen Danmark
Myten om, at østeuropæere er underbetalte, holder ikke på virksomheder med overenskomst. Det viser analyse fra Dansk Industri, som har undersøgt lønnen for 12.000 østarbejdere.


Berlingske
Danske Banks topchef, Thomas Borgen, har forklaret, at han ikke blev fyldestgørende informeret om hvidvasksagen. Men det modsiges af kilder, som fortæller, at Borgen modtog advarsler allerede tidligt i 2014.


B.T.
Mascha Vang er dybt såret over, at Annette Heick har udtrykt bekymring for hendes barns tarv. Heick kunne have ringet, frem for at underholde nationen, hvis hun var så bekymret, siger Vang.

Børsen
Hvis tilsynet med mulig hvidvask i bankerne i EU ikke fungerer effektivt nok, kan det føre til en ny finanskrise, advarer EU-Kommissionens næstformand, Jyrki Katainen.

Ekstra Bladet
Kommunerne er udsat for et ekstremt pres fra hackere. 86 ud af de 96 danske kommuner er blevet hacket. Samlet er hackere brudt ind i de offentlige systemer 650 gange på cirka tre år.

Finans
Lovgivningen kræver, at banker annullerer bonusser til særligt udvalgte medarbejdere, hvis de er tildelt på fejlagtigt grundlag. Det kan ramme ansatte i Danske Bank som følge af hvidvasksagen. Mere

Information
Den tyrkiske valutakrise har gjort EU mere lydhør over for præsident Erdogans enmandsstyre af frygt for et tyrkisk økonomisk kollaps, der kan lamme banker i EU og udløse en ny migrantkrise. (Analyse).

Jyllands-Posten
Jo mere de studerende arbejder, desto større sandsynlighed har de som nyuddannede for at komme i beskæftigelse. Det viser undersøgelse fra Dansk Industri blandt studerende med lange uddannelser.

Kristeligt Dagblad
Inspireret af en ordning i Norge vil Socialdemokratiet indføre en pligt for indvandrere på offentlige ydelser til at bidrage i for eksempel et nyttejob i 37 timer om ugen. Møder man ikke, bliver ydelsen ikke udbetalt.

Politiken
I kølvandet af Danske Banks møgsag er der i Folketinget flertal for en ”hvidvaskpakke”. Men det løser næppe problemet. Kun bankerne selv kan kontrollere de globale pengestrømme. . 


Avisernes ledere

Berlingske: Borgerlige vælgere må jo flygte i rædsel fra DF
Med en åben invitation fra Kristian Thulesen Dahl (DF) til Mette Frederiksen (S) om at ringe, hvis der efter næste valg ikke er blåt flertal, afslører Dansk Folkeparti sig endegyldigt som et principløst og populistisk vejrhaneparti, fordi vælgerne efterlades i dyb uvished om, hvad de får ved at krydse af ved DF. 

B.T.: Det er vigtigt at skelne mellem krænkelser
Debatten om krænkelser tager overhånd, når personer på alle oprindelige folks vegne føler sig krænket over, at en norsk minister klæder sig ud som indianer til en fest. Vi kan diskutere vores vedtagne normer, men vi kan ikke indrette alt efter den enkeltes smag og følelser.

Børsen: Toplønninger skal ikke reguleres politisk
Når S-formand Mette Frederiksen gør sig til fortaler for, at politikere skal regulere toplønninger, er det ikke bare dumt. Hun glemmer også, at vi i Danmark ikke har tradition for at lovgive om løn. Og sådan fungerer systemet. I en markedsøkonomi afgør udbud og efterspørgsel lønningerne.

Ekstra Bladet: De radikale er for sent ude
Det er godt, at de radikale vil opsige forliget om offentlighedsloven, men meget kunne være undgået, hvis partiet havde lyttet til advarslerne og blokeret for loven, da de sad i regering. I stedet for at vente til nu hvor valget lurer, og de ikke har udsigt til ministerposter.

Information: Kamp om skov er symbol på Merkels klimahykleri
Tysk politi gik i weekenden hårdt til værks for at fjerne demonstranter fra en skov, der skal fældes, så der kan udvindes brunkul. Demonstranternes frustration er forståelig, fordi kansler Angela Merkel i sin nye regering har ladet hånt om et miljøløfte.

Jyllands-Posten: Pensionskommissionen bør genoplives
Stort set intet politikområde fordrer så langsigtet tænkning som pensionsområdet. Desværre rækker dansk politik sjældent længere end til næste valg. Så meget mere beklageligt er det, at Pensionskommissionen er nedlagt. Den bør genoptage sit virke og komme med forslag til langsigtede reformer.

Kristeligt Dagblad: Problematisk krænkelseskultur er kommet til Danmark
Med nye retningslinjer for ”seksuel chikane og anden krænkende adfærd” er Københavns Universitet slået ind på en blind vej, der rummer dystre perspektiver. Erfaringer fra USA tyder på, at forsøget på at indrette sig efter de krænkelsesparate er skruen uden ende.

Politiken: Klogt at droppe elektroniske valg
Så længe der ikke er et bedre og sikrere digitalt alternativt, vil det være galimatias at gøre stemmeafgivelsen i Danmark elektronisk. Talrige skandaler viser med al tydelighed, at sikkerheden ikke altid er i top i den digitaliserede verden.

En barmfager Samatha Fox i rødt lingeri.
Nostalgi

Tillykke til Samantha Fox

55 år i dag

morten messerschmidt taler
Krimi

Messerschmidt:

Jeg har ikke begået

noget ulovligt

En bilrude med et skudhul
Krimi

Tilfældig kvindes bil

ramt af skud i Aarhus

En flod med hvidt vand
Helt vildt

Efter tankvognsuheld:

Mælk i stride strømme

Silas Holst og en rød murstensvilla
Kendte

Silas Holst jubler

Villaen solgt

En tjener serverer kaffe til to kvinder
Corona

Dagens afstemning:

Er det skørt med coronapas

ved udendørsservering

Kongefamilien med 7 oldebørn i en sofa
Kongelige

Rørende billede:

Oldebørnene samlet

En barfodet mand går på en træstamme
Sundhed

Usundt at gå med sko

En pige sidder og læser en bog på en terrasse i et sommerhus
Livsstil

Gode råd:

Sådan gør du terrassen klar

Fire smukke unge kvinder holder på deres gravide maver
Helt vildt

Fire søstre gravide

på næsten samme tid

En kæntret båd og en gummibåd på vej mod den
Krimi

Kæmpe skibsforlis:

1 død og 12 savnes

En tegnet ældre mand i en retssal
Krimi

Bombe fra overlæge:

Floyd døde af hjerteanfald

Mads Mikkelsen
Kendte

Mads Mikkelsen nomineret med John Dillermand 

afghanistan
Nyheder

Danske soldater hjem fra Afghanistan

Margrethe
Kongelige

Dronningen bliver radiostjerne

coriona
Nyheder

Faldt om:

Dramatisk pressemøde

Bodil Jørgensen
Film og TV

Dagens tilbud: Lav film med Bodil Jørgensen

Musiker
Nyheder

Kendt musiker: Forvaring for grov vold og vidnetrusler

Havørn
Dyreliv

Live: Se ørneungen blive klækket

anholdt
Krimi

13 anholdt i sag om narko og coronasvindel

Aftenshowet
Film og TV

Sjov video: Grineflip i Aftenshowet

Et moderne hus i solen
Advertorial

Annonce

Gode overvejelser før du bygger et hus

En masse forskellige lotto-kuponer fra Danske Spil.
Helt vildt

Vandt 310 millioner – sagde

sit job op som det første

Søren Brostrøm
Nyheder

Slutdato for vaccine rykkes med tre uger

Modelbillede af vaccinen fra AstraZeneca.
Nyheder

Medier: AstraZeneca trækkes

ud af dansk vaccineprogram

Prins Christian iført skitøj. Billedet er et år gammelt.
Kongelige

Prins Christian

flytter hjemmefra

Ole Bredahl løfter Ulla Bjerre så hun ligger i hans arme. De er fotograferet på scenen i forbindelse med Melodi Grand Prix.
Kendte

Grand Prix-stjerne død

En palmestrand med grønt vand, liggestole, parasoller og masser af mennesker.
Rejser

Dagens afstemning:

Skal du ud at rejse til sommer?

Skibet "Ever Given" der kigger i et bassin ved Suezkanalen.
Nyheder

Kræver seks milliarder i

erstatning efter skibsblokade

Underholdning

X Factor-flirten lever:

Stadig sød musik

En stor flok glade mennesker til koncert i solskin.
Nyheder

10.000 deltagere

til sommerens

grønne koncerter

Et stort idyllisk hus med flagstang og sø i baghaven.
Nyheder

Øboer har de mest

rummelige boliger

Et fly er ved at lette i en lufthavn.
Nyheder

Her er planen: Sådan

genåbnes der for rejser

En lille rødgul killing får sutteflaske på skødet af en kvinde.
Dyreliv

Flere hundrede killinger

reddet af sutteflasker

billede af par som dyrker sex
Nyheder

Fjernede kondomet

under samleje

- dømt for voldtægt

et fly står på en landingsbane
Nyheder

Folketinget indgår aftale om lempede rejserestriktioner

kvinde med maske ser syg ud
Corona

Sogn på 405 personer

har vildt incidenstal

billede af politiets stopskilt
Krimi

13-årig kørte bilen

- mor og far

sad ved siden af

billede af Laura Drasbæk
Kendte

Laura Drasbæk: - Det har forstyrret mig hele mit liv

billede af den eftersøgte
Krimi

Tobias er væk

- tjek dit udhus

og din garage

simon spies kigger ind i kameraet og blinker
Kendte

Renoverer sauna-hytte: Her sad Spies i bar røv

billede af Anders Holch Povlsen
Nyheder

Milliardær om Nemlig.com-kritik:

- Trivsel og motivation helt afgørende

billede fra hospitalsstue
Corona

Laveste i 17 dage: Færre end 200 er nu indlagt med corona

fire glas med coronavaccine foran logoet fra Johnson & Johnsn
Nyheder

Sætter vaccine fra

Johnson & Johnson

på pause

person går med indsamlingsbøsse i hånden
Krimi

Falske indsamlere

stjal med arme og ben

skilt med påskriften "retten i aalborg" sidder på dør
Krimi

Fik to knivstik i ryggen:

- Hun var sur over jeg

kom for sent

mand på cykel kører forbi café
Sundhed

Tag cyklen og få en

bonus på 2000 kroner 

jeanette ottesen smiler
Kendte

Jeanette Ottesen:

Jeg græd hver dag

mand på cykel på brosten
Nyheder

Dagens afstemning:

Ville du cykle på job

for en bonus? 

brugte ting til salg på en hylde
Livsstil

Disse brugte ting

hitter mest 

fly i luften i solnedgang
Nyheder

Rejserestriktionerne

kan lempes 

jordbær i bakker
Mad og drikke

Så er de her:

Årets første jordbær

kvinde sidder med stor kanin i skødet
Helt vildt

Verdens største

kanin stjålet 

Jakob Ellemann-Jensen taler i folketingssalen
Nyheder

Venstre vil

lempe og åbne

politi til stede ved amerikansk skole
Krimi

Politi dræber

bevæbnet skoleelev 

patienter ligger i seng på hospital
Corona

Studie: Britisk variant

ikke så alvorlig

som frygtet

Mette Frederiksen taler med pressen
Nyheder

Nej til russisk vaccine 

Gadebillede fra Malta
Rejser

Bliv betalt for at tage på ferie

Magnus Heunicke til møde
Nyheder

Mere genåbning på vej?

Indkalder til forhandling

William og Kate
Kongelige

Prins Harry hylder sin farfar: Han var flabet til det sidste

kop med te, briller og lommetørklæder står på natbord
Corona

Forkølelse beskytter

mod corona

naser khader står i folketingssalen
Nyheder

Efter beskyldninger:

Naser Khader sygemeldt

doser med vaccine
Nyheder

Ny vaccine kommer til Danmark onsdag

Nyheder

Store vaccinedag:

Køer og parkeringsproblemer

Politi og brandbiler på gade i Paris
Krimi

Skyderi i Paris:

En person dræbt

Modermærke på hånd
Nyheder

Fem dør om ugen:

Hold øje og bliv

behandlet i tide

træbord og stole står i stue
Livsstil

Sådan får du liv

i dine træmøbler 

Prins Joachim og Prinsesse Marie sidder i en sofa
Kongelige

Prins Joachim:

Marie reddede mit liv

silas holst klædt ud som dragqueen
Kendte

Silas Holst springer ud

som dragqueen

plastikgebis står på bord
Nyheder

Dagens afstemning:

Har du også “glemt”

tandlægen? 

kanyle på vej ind i glas med coronavaccine
Corona

Mulig forklaring

på blodpropper

efter vaccine

person med åben mund får renset tænder hos tandlægen
Sundhed

Danskerne advares:

Gå nu til tandlægen

Jakob Ellemann-Jensen står på talerstol i jakke, hvid skjorte og blåt slips
Nyheder

200.000 vælgere

har forladt Venstre

Kong Harald og Dronning Sonja står foran juletræ
Kongelige

Kongepar sprang

over mindst 5000

i vaccinekøen

Dak Wichangoen smiler
Kendte

Kendiskok har født:

Det var en sej kamp

mand med rundsav skærer i træ
Livsstil

Gør det selv-folket 
får fingrene i maskinen

gule blomster i jorden
Nyheder

Nu kommer solen

og varmen til Danmark

mand får vaccination med et stik i skulderen
Nyheder

Kæmpe forsøg i dag:

100.000 skal vaccineres

Underholdning

"Druk" får Bafta-pris

Smadret bil på græsplæne
Krimi

Voldsom ulykke med

hjemmeplejebil