Dennis K. i sjælden ros: Løkke vil det her

- Lars Løkke rettede en stor appel til os alle sammen om, at vi har brug for at tænke nyt, at vi skal løse de påtrængende integrationsprobelmer, og at det kun kan lykkes ved fælles hjælp. Han vil det her, fortæller Dennis Kristensen, der modsat mange andre var mødt op til dagens trepartsmøde uden slips. (Foto: Foto: Scanpix/arkiv)

Det er sjældent, at FOA-formanden roser statsminister Lars Løkke Rasmussen. Men efter trepartsforhandlingerne blev skudt i gang i dag, tager Dennis Kristensen hatten af for Løkke.

- Ved andre trepartsforhandlinger har jeg tænkt 'Halleluja' og ikke helt vidst, hvor det bar hen. Men sådan tænkte jeg ikke i dag. Det var en statsminister, der lagde op til åben debat uden begrænsninger og virkelig lyttede til os.

Sådan lyder det fra FOA-formand Dennis Kristensen, der ellers nok kan brokke sig over en borgerlig statsminister, der gang på gang svinger sparekniven over velfærden og dermed over hans medlemmer.

Men da trepartsforhandlingerne begyndte i statsministeriet torsdag eftermiddag oplevede Dennis Kristensen, at Lars Løkke Rasmussen tog sit politiske arbejde alvorligt.

- Jeg har deltaget i trepartsforhandlinger fire gange tidligere, men denne gang var det meget mindre formelt. Tidligere har det nogen gange været ren proforma, men i dag var det anderledes. Efter den rituelle stammedans, hvor alle læser op af deres forberedte manuskripter, var der en helt anden og åben tilgang også fra regeringens side, fastslår Dennis Kristensen.

- Lars Løkke rettede en stor appel til os alle sammen om, at vi har brug for at tænke nyt, at vi skal løse de påtrængende integrationsprobelmer, og at det kun kan lykkes ved fælles hjælp. Han vil det her, fortæller Dennis Kristensen.

Ingen begrænsninger 

- Løkke appellerede til alle rundt om bordet om at bidrage. Han lagde virkelig op til en åben debat og appellerede til at alle de næste uger kommer med forslag uden begrænsninger. Det er et godt signal, fastslår han.

Allerede torsdag aften mødes de godt og vel tyve personer fra fagbevægelse, arbejdsgiverorganisationer, KL, Regioner og ministre igen hos beskæftigelsesminister Jørn Neergard for at komme videre efter sættemødet i eftermiddag.

Fuld turbo

- Det specielle ved denne trepartsforhandling er, at vi for alvor kommer igang allerede i aften. Der er fuld turbo på. Lars Løkke understregede, at det her skal rykke ved integrationsindsatsen. Og at han er klar til nytænkning og til at høre på alle, siger han.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen understregede på et pressemøde torsdag eftermiddag, at han var glad for det første møde ud af mange omkring trepartsbordet.

- Alle mødte frem med et åbent sind. Og jeg er overbevist om, at vi finder frem til en aftale, sagde statsministeren.

Lars Løkke betonede også alvoren i den store udfordring.

- Vi skal rette op på årtiers fejlslagen arbejdsmarkedsintegration. Det er bydende nødvendigt, lød det fra statsministeren.,

Trepart Der kan snart blive indgået aftaler, som får stor betydning for ansatte, chefer og samfundet. Siden 11. februar har regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgivere været i gang med såkaldte treparts-forhandlinger. Ugebrevet A4 og Avisen.dk følger med på sidelinjen.
"Tåbeligt" og "svinsk": Læserne raser over forslag om nyt krav til ledige
LA-minister: For mange danskere er uddannelses-invalide
A4: Hvordan får arbejdsmarkedet i Norden plads til en kvart million flygtninge?
A4: Klar besked før trepart: Der skal penge på bordet, Løkke