DF raser: Løkke prioriterer flygtninge over arbejdsløse

Det er for galt, at Lars Løkke uddeler penge til kommuner for at få flygtninge i arbejde, raser Dansk Folkeparti i dag.  (Foto: Foto: Søren Bidstrup/Scanpix/Arkiv)

Det er forskelsbehandling, hvis kommunerne belønnes med 25.000 kroner for at finde arbejde til Muhammed frem for Peter, mener DF om Lars Løkkes nye forslag.

Dansk Folkeparti er utilfredse med, at Løkke vil bruge penge på at få flygtninge i job.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lover ’Løkke-poser’ til kommunerne med 25.000 kroner for hver flygtning, der kommer i arbejde.

Pengene skal fungere som en gulerod til kommunerne for at gøre en ekstra indsats for at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet. Men hos Dansk Folkeparti er de ikke just vilde med forslaget.

- Det er fuldstændig forfejlet. Der kommer en forskelsbehandling uden lige, og man kan simpelthen ikke være bekendt at komme med sådan et forslag, siger finansordfører René Christensen (DF) til Ekstra Bladet.

Han mener, at Lars Løkke Rasmussen prioriterer arbejdsløse flygtninge over arbejdsløse danskere, der vil blive sat bagest i jobkøen.

 Ingen grænser for Løkkes gavmildhed

- Der er kontanthjælpsmodtagere, som hedder Peter og Muhammed, og nu vil det blive sådan nede i jobcentret, at man giver en jobåbning til Muhammed, fordi man får 25.000 kroner, selvom jobbet måske passer til Peter, siger René Christensen til Ekstra Bladet.

På dagen, hvor trepartsforhandlingerne skydes i gang, har Lars Løkke Rasmussen været ude med Løkke-pose-forslaget, der skal sætte fut i kommunernes arbejde med at flygtninge i job.

Og der er ikke grænser for, hvor mange penge Løkke vil hive op af posen:

- Det her er fuldstændig uden loft. Vi kommer ikke til at løbe tør for penge. Jo flere penge, vi kommer af med på det her, jo bedre, siger statsministeren til Jyllands Posten.

Kommer ikke så vidt

Lars Løkke Rasmussen vil finde de mange penge til løkke-poserne på næste års finanslov.

Men René Christensen fra DF tror ikke på, at det kommer så vidt:

- Jeg forventer ikke, at andre partier synes, at det er i orden. Jeg tror heller ikke, at vi kommer dertil, hvor Lars Løkke kommer til at skulle finde penge til det her forslag, siger René Christensen.