Debattør: Det er ikke flygtninge, der skærer i kontanthjælpen
Ja, der er blevet flere fattige danskere - men det er ikke flygtningene, som har skåret i ældrepleje og kontanthjælpen, minder forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen danskerne om. Foto: Scanpix/Arkiv
Det passer ikke, når politikerne siger, at udgifter til flygtninge går ud over de fattigste danskere, pointerer debattør.

Hver gang, man diskuterer flygtninge, kommer argumentet: Burde vi ikke hjælpe vores egne først? Der kommer flere og flere danske hjemløse, fattige arbejdsløse og gamle, som ikke kan få hjælp. Burde vi ikke bruge pengene på dem?

Sådan lyder det i et debatindlæg i Politiken fra forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

Men det er ikke flygtningenes skyld, at kontanthjælpen er blevet beskåret, og at der er mere ulighed, flere hjemløse og flere fattige, skriver hun.

De svage grupper spilles ud mod hinanden

Pengene til flygtningene behøver nemlig ikke blive taget fra de fattigste danskere, selvom politikerne hele tiden får det til at lyde sådan. De rigeste i Danmark er nemlig blevet 30 procent rigere de seneste 15 år - så det handler ikke om, at vi ikke har råd, men om hvordan vi prioriterer, fortsætter Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

Det er et politisk valg, når regeringen vil prioritere skattelettelser og skære ned på ældre, syge og arbejdsløse. Regeringen spiller de svageste ud mod hinanden, mens de rige åbenbart er urørlige - og mens danskerne har travlt med at se flygtningene som fjender, glemmer vi at holde øje med andre uheldige udviklinger i samfundet, skriver hun i debatindlægget.

via Listen To News