LO: Der er plads til flygtningene på arbejdsmarkedet
LO's formand, Lizette Risgaard, mener at der er plads til flygtningene på det danske arbejdsmarked.  Foto: Linda Kastrup, Scanpix
Der er brug for 3.000 fuldtidstillinger til flygtninge i integrationsforløb. Det vurderer LO.

Det er ikke en umulig opgave at få plads til de mange flygtninge på arbejdsmarkedet. Men for at det skal kunne lade sig gøre, er det nødvendigt at finde 3.000 fuldtidsstillinger.

Det vurderer LO ifølge forbundets formand, Lizette Risgaard. 

- Der er mange flygtninge, som skal ud på en arbejdsplads, men det er ikke en uoverkommeligt opgave, siger Lizette Risgaard.

Sidste år var der sammenlagt 28.000 fuldtidspersoner i virksomhedspraktik og løntilskud, som er de ordninger, flygtninge såvel som danske statsborgere kan gøre brug af, for at komme ind på arbejdsmarkedet.

Stigende beskæftigelse

Det er især den stigende beskæftigelse, der giver formanden håb.

- Vi er bedre rustet til opgaven i dag, end hvis det havde været under krisen for blot få år siden, siger Lizette Risgaard. 

Derfor anbefaler fagbossen politikerne at tage det med ro og ikke gå i panik.

Hun mener, at de nuværende ordninger sammen med den stigende beskæftigelse er nok til at skabe plads til flygtningene.

Derfor er hun også glad for, at regeringen har droppet idéen om indslusningsløn.

Nuværende ordninger skal på værksted

Selvom Lizette Risgaard har tiltro til virksomhedspraktik og løntilskud, ser hun også grund til forbedringer. 

- Vi skal have ordningerne ”på værksted”, så de kan blive endnu bedre og mindre besværlige og bureaukratiske, siger Lizette Risgaard.

Hun mener derudover, at den stigende tilstrømning skaber et behov for flere aktiveringstilbud.

Det er vigtigt for Lizette Risgaard, at indsatsen for at få flygtninge ind på arbejdsmarkedet, ikke kommer i vejen andre lediges kamp for arbejde.

- Det er helt afgørende for mig at understrege, at aktiveringsindsatsen over for flygtninge ikke må skubbe vores arbejdsløse medlemmer længere væk fra arbejdsmarkedet, og at regeringen derfor skal holde skarpt fokus på også at hjælpe dem i arbejde, siger Lizette Risgaard.