Virksomheder ansætter flygtninge: "En fantastisk succes"
Foto: Morten Stricker/Scanpix/arkiv
Flere danske virksomheder har succes med forløb, der skal få flygtninge ind på arbejdsmarkedet.

En række store danske virksomheder inden for fødevarebranchen er begyndt at ansætte nogle af de mange tusind flygtninge, der kommer til landet i disse måneder og dage.

Det skriver branchemediet FødevareWatch.

Blandt andet fører Danish Crowns praktikforløb for syriske flygtninge nu til de første fastansættelser. Projektet skal samtidig udvides til andre dele af slagterikoncernen de kommende måneder.

"Det har været en fantastisk succes. Allerede nu er der tre deltagere, som har nået et niveau, hvor de er blevet fastansat i Danish Crown. De er blevet taget ud af programmet og tjener deres egne penge," fortæller Jens Hansen, pressechef i Danish Crown, til FødevareWatch.

De 16 syriske flygtninge begyndte i slutningen af oktober på et halvt års praktikforløb på Danish Crowns slagterifabrik i Blans i Sønderjylland. Under halvvejs i forløbet er tre af deltagerne nu blevet fastansat på fabrikken - en succes man håber at gentage på andre slagterier.

"Vi arbejder meget intenst på at brede det ud, og det håber vi lykkes inden for en forholdsvis kort periode," fortæller Jens Hansen.

Han er imponeret over, hvor "ekstremt hurtigt" de syriske flygtninge lærer håndværket. Helt præcist hvilke slagterier og hvor mange slagterier, der bliver tale om, vil han endnu ikke komme nærmere ind på.

Arla vil have 50 flygtninge i arbejde

Også mejerigiganten Arla følger trop.

Mejeriet har iværksat et større ansættelsesprogram, hvor man permanent vil have 50 syriske flygtninge i arbejde. Det er ikke kun i produktionen, men også i administrationen, at man vil oplære de nyankomne.

"Vi arbejder lige nu på et program, der vil gøre det muligt for os at tage 50 syriske flygtninge ind i et halvårsprogram, hvor de vil få et ansættelses- og træningsforløb i Arla. Det kan være på et mejeri eller et kontorjob. Vi er i gang med at strikke forløbet sammen med en ekstern samarbejdspartner," fortæller Arlas pressechef Theis Brøgger til FødevareWatch.

Når det halve år er gået, skal flygtningene gerne være arbejdsmarkedsparate, og det kan enten være til en ansættelse i Arla, men også andre virksomheder.

via Listen To News