Bombemand kom via Istanbul og Düsseldorf til Manchester

Rejseruten til Manchester gik via Istanbul og Düsseldorf - ikke Syrien, siger tyrkisk kilde om 22-årig brite.
En tyrkisk embedsmand siger til nyhedsbureauet AP, at den 22-årige brite med libyske rødder rejste via Istanbul i Tyrkiet og Düsseldorf i Tyskland på sin vej til Manchester, hvor han udførte angrebet mandag aften.
En tyrkisk embedsmand siger til nyhedsbureauet AP, at den 22-årige brite med libyske rødder rejste via Istanbul i Tyrkiet og Düsseldorf i Tyskland på sin vej til Manchester, hvor han udførte angrebet mandag aften. Foto: Ben Stansall/AFP

Salman Abedi, som ifølge britisk politi stod bag et blodigt bombeangreb i Manchester mandag, rejste via Tyrkiet og Tyskland før angrebet.

En tyrkisk embedsmand siger til nyhedsbureauet AP, at den 22-årige brite med libyske rødder rejste via Istanbul og Düsseldorf på sin vej til Storbritannien, hvor han udførte angrebet mandag kort før midnat dansk tid.

Han kom ikke fra Syrien, siger en unavngiven talsmand for de tyrkiske sikkerhedsmyndigheder ifølge avisen The Guardian.

Abedi havde heller ikke opholdt sig i Tyrkiet, lyder det fra en tyrkisk sikkerhedskilde. Hvor han kom fra, oplyser kilden ikke.

Faren Ramadan Abedi har sagt, at Salman Abedi har været i Libyen for nylig.

Salman Abedi blev født i Manchester af libyske forældre.

22 mennesker blev dræbt og flere end 60 såret, da bombemanden slog til umiddelbart efter afslutningen på en koncert i Manchester Arena.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.