Administration 

Blogger: ”Kontanthjælpsloftet er en hetz mod kvinder”

"Kontanthjælpsloftet er en hetz - ikke kun mod de enlige mødre, men mod alle kvinder," skriver blogger Ulf Harbo.

Ulf Harbo er medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune for Enhedslisten, og er folketingskandidat. Det meste af fritiden - fra både kommunalpolitik og jobbet som friskolelærer - bruger Ulf Harbo nu på at være bisidder og samfundsdebattør. Bisidder-opgaverne gælder primært borgere i hele Danmark, som er udsat for ulovlig og skadelig sagsbehandling af deres egen lokale kommune - især i deres personlige sager om sygedagpenge, fleksjob og førtidspension.

BREVENE FRA Udbetaling Danmark er netop kommet, og 33 000 mennesker står til at miste en del af deres månedlige indtægt.

Kontanthjælpsloftet er specifikt designet til at ramme enlige mødre og fædre hårdest, og jo flere børn, man har, jo hårdere bliver man ramt.

Der er enlige fædre, der bliver ramt, men langt flere enlige mødre.

Mange af dem har fundet sammen i Facebook-gruppen ”Enlige mødre der rammes af kontanthjælpsloftet”

De fleste aner ikke, hvad de skal gøre, når de den 1. oktober ikke har råd til de faste udgifter og maden til deres børn.

De fleste er allerede gældsat efter mange år på kontanthjælp og har skåret al luksus fra. Det gælder ferier, fødselsdage og deltagelse i sociale arrangementer i skoleregi, der koster penge. De er konstant bagefter med at betale faste udgifter som el, vand og varme.

Desperationen er enorm, og for mange er det først nu, det er gået op for dem, hvor hårdt de bliver ramt. Kommunernes breve har nemlig indtil nu været håbløst uklare og forvirrende selv for eksperter.

NOGLE OVERVEJER at få deres børn anbragt, så de er sikret en seng at sove i og tre måltider om dagen.

Nogle overvejer at prostituere sig for ikke at ryge på gaden og for at kunne brødføde deres børn.

Er det, hvad blå blok har tænkt sig med ”Det moderne kontanthjælpsloft”?

Er det Lars Løkke, Kristian Thulesen Dahl, Søren Papes og ikke mindst Anders Samuelsens hede drøm at få en masse desperate enlige mødre og fædre, der sælger sig selv på gaden?

Har de brug for at føle, at de har den fulde magt over tusindvis af enlige mødre og fædre og kan påføre dem lidelse, som det passer dem?

Hvad skulle ellers være grunden til, at de har indført et kontanthjælpsloft, som alle ved kommer til at koste kassen for vores samfund i udsættelser, hjemløse og anbringelser?

DER ER jo ikke flere, der kommer i arbejde. Mindstelønningerne bliver bare presset i bund, og vi får mere kriminalitet og flere prostituerede på gaden, der er desperate for at kunne betale deres husleje og mad til børnene.

Kontanthjælpsloftet er en hetz - ikke kun mod de enlige mødre, men mod alle kvinder.

Dels fordi rollen som mor devalueres og nedvurderes, selvom det er mega hårdt arbejde at opfostre børn, og dels fordi alle kvinder kan risikere, at deres mand går fra dem og deres børn, og de ikke i længden kan holde til både at arbejde fuld tid og være eneforsørger.

Jeg ser mange kvinder, som er blevet syge af at tilsidesætte deres egen krops signaler og knokle derudaf med arbejde og børn.

Særligt kvinder, hvis børn har særlige behov, bliver ofte over tid nedbrudt fysisk og psykisk, fordi man i landets familieafdelinger ofte giver mere modstand end hjælp til de forældre, som har brug for hjælp, når deres børn har særlige behov eller mistrives i skolen.

Men hvorfor er der så mange enlige mødre på kontanthjælp?

Her kommer nogle grove generaliseringer.

Grunden til, at der er flere kvinder end mænd, der er eneforsørgere, er fordi kvinders omsorgsgen er større, og de dermed elsker deres børn mere, end mænd gør.

DET KRÆVER overskud at være forældre og særligt udsatte, syge og handicappede har ikke altid det nødvendige overskud, hvilket resulterer i, at mændene melder sig ud, og kvinderne står alene tilbage med at skulle drage omsorg for børnene.

Kvinder, som på grund af forskellige udfordringer ikke både kan drage omsorg for deres børn og arbejde på ordinære vilkår, sætter alt ind på at gøre det så godt, de kan, for deres børn og har derfor reelt ingen arbejdsevne, fordi de knokler med at være mødre.

Hvis fædrene til børnene havde formået at forsøge deres børn og deres mødre, så ville de her kvinder ikke være alene om både at skulle opfostre børnene og tjene til dagen og vejen.

Vi er på vej tilbage til en tid, hvor enlige mødre gav deres børn væk og endte på fattiggården, fordi de blev ”forført” og fik børn uden for ægteskabet.

Er det virkelig det, som blå blok ønsker?

Det er galimatias både menneskeligt og økonomisk at sende så mange enlige mødre og fædre og deres børn ud i den dybeste armod.

Der er rigtig mange enlige mødre og fædre, som lige nu ikke aner, hvordan de skal kunne blive boende i deres hjem, og hvordan de skal kunne brødføde deres børn. De sidder lige nu og får alverdens desperate tanker, og mange af dem vil ende ud i katastrofale beslutninger som at ty til prostitution, kriminalitet, selvmord og frivillig anbringelse af deres elskede børn.

”Det moderne kontanthjælpsloft” rammer også mange tusinde mennesker, som på trods af alvorlige kroniske lidelser og handicap har formået at overleve og drage omsorg for deres børn, selvom de har været parkeret på kontanthjælp og levet i fattigdom i rigtig mange år.

Disse mennesker har ingen muligheder for at tage et normalt arbejde, og mange har eksperternes ord for, at de ingen arbejdsevne har. Alligevel bliver de fastholdt på kontanthjælp og aner ikke, hvordan de skal kunne betale deres husleje og brødføde deres børn.

Kollektiver med enlige mødre og deres børn, suppekøkkener og skraldemadscentraler, hvor man kan få gratis mad, vil vi heldigvis også se en stigning i, når flere og flere i civilsamfundet træder i karakter og hjælper dem, som bliver sparket på gaden af blå blok.

Næstehjælperne - Netværk for protest og praktisk hjælp til reformramte - har allerede over 6000 medlemmer og gør, hvad de kan.

Den 27. november holder Kirkens Korshær landsindsamling til fordel for fattige mennesker i Danmark for første gang nogensinde.

MAN SKULLE tro, at vi skrev 1816, og det var tre år siden, den danske stat gik bankerot og ikke 2016, hvor Danmark skulle forestille at være et demokratisk land, der overholder menneskerettighederne og børnekonventionen.

Men i Danmark anno 2016 har børn af enlige mødre og fædre, hvor størstedelen har alvorlige helbredsmæssige og sociale problemer, ikke mere ret til at leve med deres familie et sted, der er tryg og rart.

Mange af dem vil ende på gaden og på børnehjem, fordi deres familie ikke kan brødføde dem.

Vi skal holde øje med statistikkerne for udsættelser, selvmord, anbringelser og kriminalitet, og hver eneste måned skal vi kaste tallene i hovedet på de ansvarlige politikere for den meste inhumane lov i årtier.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Tal på skærm
Nyheder

FAKTA: Forstå det amerikanske gældsloft

politiafspærring
Krimi

Drabsforsøg på to teenagere

tennisspiller jubler
Sport

Her er Runes modstander i ottendedelsfinalen

Fodboldspiller sidder på banen
Sport

Triste nordjyder hårdt ramt 

Fodboldspillere jubler
Sport

Tysker dukker Christian Eriksen

Par på den røde løber
Kendte

TV2-vært hemmeligt gift

Fodboldspillere på banen
Sport

AaB rykker ned efter 36 år i den bedste fodboldrække

tennisspiller på banen
Sport

Rune stensikkert videre ved French Open

politi og brandvæsen ved sygehus
Krimi

Brand på sygehus:

19 patienter evakueret

Nyheder

Sad syv måneder

i iransk fængsel:

Dansker hjemme igen

Brudekjoler
Nyheder

Sælger brudekjolen for at dække stigende udgifter

en mand med briller
Nyheder

Morten Helveg Petersen trækker stikket

Tre smukke mørke kvinder
Helt vildt

Så rige er kvinderne i showbiz

Nyheder

Zelenskyj: Nu kommer modoffensiven

en bygning i solen
Krimi

Ung blev anholdt i rapsmark efter overfald 

En lastbil med studenter
Nyheder

Studenterkørsel: Husk at tjekke dette 

en smuk ung kvinde
Sundhed

Flere unge går til kosmetolog

Et par på den røde løber
Kendte

Natalie Portmans mand utro med 25-årig

et rødt tog
Nyheder

S-togs kaos forventes i weekenden

togulykke i Indien
Nyheder

Vanvittig togulykke: 288 dræbte

spinat
Nyheder

Tilbagekalder økologisk spinat 

to statsmænd giver hånd
Nyheder

USA klar til at rulle 6G ud med Finland

En smadret bil på en vej
Krimi

Frontalt sammenstød – en dræbt

Nyhavn om sommeren
Livsstil

Hver tredje dansker bor i storbyerne

kartofler på en bro
Krimi

Kartofler på Storebæltsbroen var en protestaktion

demonstranter med et skilt
Nyheder

OVERBLIK: 22-årig kvindes død udløste massive protester 

plante
Livsstil

Spules eller spises:

Sådan bekæmper du

bladlus

politiafspærring på vej
Krimi

Drab på familiefar:

Sex, gæld og intriger

politi til stede på vej
Krimi

Fem anholdt efter fund

af død person 

tyk hund
Dyreliv

Er din hund for tyk?

Sådan får du styr på

overvægten

tårn med reklameskilte
Nyheder

Coop: De har skylden

for de høje priser 

restaurant under vandet
Rejser

Prøv noget nyt:

Hold ferie under havet 

grill
Nyheder

Høj brandfare:

Det er knastørt

kvinde taler
Helt vildt

Putins "hemmelige mor"

er død 

københavns byret set udefra
Krimi

TikTok-manden har fået

sin dom 

kvinde sidder med telefon
Livsstil

Ældre facetimer mere 
end nogensinde 

mand står i jakkesæt
Kendte

Beckham fyrer sin ven 

folk i beskyttelsesrum
Nyheder

Døren var lukket:

Mor og datter døde

børn i skole
Nyheder

Omdøber 0. klasse

fodboldspillere i aktion
Sport

Danmarks ældste fodboldspiller: Slutter med rollator-joke

mand med rød kasket
Kendte

Kanye West sagsøgt:

Kylede fotografs telefon

mod jorden

Kronprinsparret i en have
Kongelige

Kronprinsparret til

kærlighedsfest

Biden bliver hjulpet op
Nyheder

Biden snublede 

og faldt

Kartoffel-smat på Storebæltsbroen
Krimi

Så farlige er de

smattede kartofler

Kø og oprydning efter kartoflerne på Storebæltsbroen.
Krimi

Kartoffel-kaos

på motorvejen:

57-årig fængslet

To kampfly fotograferet i luften over marker
Nyheder

F-16-kampfly sendt

i luften over Jylland

Nærbillede af Vicki Berlin med kort lyst hår
Kendte

Efter pludselig

sygemelding:

Vicki Berlin er tilbage

Ampuller med slankelægemidlet
Nyheder

Advarer mod

kopiversioner af

slankemidler

Retten i Glostrup udefra
Krimi

Kidnappet: Offer

nægter kendskab

tiltalte

En ejendomsmægler klister et skilt med solgt på et til salg skilt
Nyheder

Salget eksploderer

i hovedstaden

Balloner i regnbue farver og en person med en regnbue paraply
Nyheder

Aflyser børne-pride

efter trusler

En kvinde skriger og bliver holdt for munden
Krimi

Direktør får otte

års fængsel for

voldtægt af ansatte

portræt af mand
Kendte

Qvortrup får job

som tv-vært

afsveden kornmark
Nyheder

DMI:

Risiko for tørke

portræt af mand
Film og TV

Onkel Reje er frisk igen

par - mand og kvinde
Kendte

Klaus Riskær:
Er igen single

portræt af mand
Nyheder

Troels Lund:
Afviser i våbensag

portræt af tre mænd
Kendte

Aflyser: Ramt af blodprop

portræt af kvinde
Kongelige

Prinsesse Isabella:
Går i fars fodspor

elbil
Nyheder

Det buldrer derudaf

trafik i kø
Nyheder

Kør forsigtigt:
Kartofler på vejen

portræt af mand
Kendte

Christopher: Måtte lave aftale med konen

portræt af mand
Nyheder

Afviser Ellemanns påstand 

cigaretter
Nyheder

Mange flere advarsler

port til børnehjem
Nyheder

60 børn døde af sult 

Storebæltsbroen
Nyheder

Bagere laver 500 kilo tung brunsviger

Mike Pence
Nyheder

Mike Pence udfordrer Trump

hval i vandet
Dyreliv

Russisk ”spionhval” spottet i Sverige

Færge
Nyheder

Pris på færgebilletter stiger markant

Personer på tropestrand
Krimi

Dansk kvinde er anholdt for at overtræde pornografilov på Bali

chokolade mandler
Mad og drikke

Trækkes tilbage:

Finder insekter

i chokolade

Papirer med spørgsmål
Nyheder

Test dig selv:

Kan du klare

indfødsretsprøven?

Prinseparret Gustav og Carina
Kongelige

Jubel i kongehuset:

Prins er blevet far

Mette Frederiksen, Søren Espersen og Susie Jensen i Folketingssalen
Nyheder

Mette Frederiksen afviser på ny Nato-rygter

Lottokupon
Helt vildt

Nybagt millionær:

Nu skal konen ud at

flyve – for første gang

Underholdning

Annette Heick jubler:

Mit favoritjob

parasit set i mikroskop
Sundhed

Sjælden parasit opdaget

i Danmark 

mælk på hylde
Nyheder

Billigere mælk på vej 

retten i viborg
Krimi

Fem års fængsel

for vanvidskørsel:

16-årig døde

bygning med skilt der siger lauritz.com
Nyheder

Fraråder handel med

kendt auktionshus