Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Sygefravær koster samfundet milliarder af kroner hvert år - ligesom stress, nedslidning og langtidssygemeldinger har store menneskelige omkostninger for den sygdomsramte og de pårørende.
En ny rundspørge, foretaget af KANTAR Gallup i anledning af initiativet, viser, at 59,8 procent af de adspurgte i Region Midtjylland ikke har sundhedsinitiativer på deres arbejdsplads, og på landsplan er dette 50 procent. Der er således et behov for at øge fokus på arbejdspladsens sundhedsinitiativer. Derfor har de fire parter taget initiativ til den landsdækkende konkurrence "Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2017".
Målet med konkurrencen og "Initiativprisen 2017" er at finde det bedste regionale initiativ, som dyster om at blive kåret som den danske arbejdsplads, der har det bedste initiativ inden for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø.
- Vi skal stoppe den fortsatte stigning i sygefraværet på danske arbejdspladser. Tiltag inden for sundhed og trivsel er langt mere end et populært personalegode. Det er en investering i, at arbejdspladsen kan levere sin kerneydelse til kunderne, uanset om man er en privat virksomhed eller en offentlig velfærdsleverandør. Sundhed og trivsel er en forudsætning for kvalitet, fremgang og vækst, siger Anne Seiersen, underdirektør i brancheorganisationen Forsikring & Pension.
Alle kan være med til at indstille sit eget gode initiativ på arbejdspladsen i regionen og stemme om, hvilken arbejdsplads der har iværksat det sundeste initiativ.
"Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2017" er et samarbejde mellem Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv og Falck Assistance og Healthcare, der tilsammen er i løbende kontakt med størstedelen af Danmarks befolkning.
Målrette fokus på sundhed
En af de arbejdspladser, som har igangsat sundhedsinitiativer, er hotellet Scandic Aarhus City.
- Efter vi fik gennemført sundhedstjek, var det oplagt, at vi skulle arbejde med sundere mad. Vi har derfor investeret i en lækker salatbar, som gør det sjovere for kokkene at lave maden og rarere for medarbejderne at spise et sundt og lækkert måltidmad, fortæller direktør Nina Carlslund.
For at kunne målrette sine sundhedsinitiativer er det en fordel at kende til medarbejdernes behov og motivation til at gøre noget i forhold til både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø. Det sikrer, at arbejdspladsen kan få mest sundhed på pengene.
- For at få succes med at gennemføre sundhedsforandringer har det været vigtigt, at jeg som leder bakkede aktiviteterne op, og at vi i samarbejde med tillidsrepræsentanten styrker vores fokus og forankring af initiativer, siger Nina Carlslund.
Fakta
Konkurrencen skydes i gang mandag 6. marts og afsluttes med en kåring af vinderen tirsdag den 2. maj 2017 i Børssalen i København, hvor de nominerede initiativer fra hver region vil battle om prisen.
Indstillinger og afstemning kan ske her www.sundestearbejdsplads.dk
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.