Alternativet fik besked om penge fra skattelyland: Vil ikke betale penge tilbage

Alternativet erkender over for TV2, at partiet fik at vide, hvor omstridt donation kom fra allerede i 2015.
Alternativet med Uffe Elbæk i spidsen erkender, at partiet i begyndelsen af sin levetid ikke var opmærksom nok på procedurerne. Derfor tog partiet imod penge, der kom via skattely.
Alternativet med Uffe Elbæk i spidsen erkender, at partiet i begyndelsen af sin levetid ikke var opmærksom nok på procedurerne. Derfor tog partiet imod penge, der kom via skattely. Foto: Nils Meilvang/Scanpix

Når en kunde i Andelskassen Merkur modtager en pengeoverførsel fra udlandet, får kunden altid en nota, hvoraf det fremgår, hvor betalingen kommer fra.

Derfor fik partiet Alternativet tilbage i 2015 også besked om, at en donation på 450.000 kroner kom fra de to skattely Gibraltar og Luxembourg.

Det skriver tv2.dk, efter at Alternativet selv har oplyst, at partiet først for nylig, efter at pengene er blevet brugt, er blevet opmærksom på, hvor pengene kom fra.

Donationen via skattely er kontroversiel, fordi Alternativet er indædt modstander af skattely.

Partiets forperson, Nilas Bay-Foged, erkender i en mail til TV2, at partiet fik besked fra banken allerede i 2015.

- Det er rigtigt, at hvis jeg eller andre i organisationen havde kigget efter, hvorvidt denne eller andre donationer kom fra mulige skattelylande, så kunne vi have set, at overførslen oprindeligt kom fra Gibraltar, skriver han.

- Men vi har ganske enkelt ikke haft en organisatorisk praksis, der sikrede en opmærksomhed på dette.

Selv om Alternativet er modstander af skattely, så vil partiet ikke betale pengene tilbage. De er for længst brugt i den gode sags tjeneste, lyder partiets argument.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.