Afslørende sms: Bios-vagtplan er fuld af huller

Ambulanceselskabet Bios har svært ved at få vagtplanen til at gå op, og selskabet må indstille sig på bøder.
Ledelsen i Bios har ikke reageret på Fyens Stiftstidendes henvendelser, men Region Syddanmarks øverst ansvarlige embedsmand for ambulancedriften, konstitueret direktør Mads Haugaard, erkender, at Bios forsat er i vanskeligheder.
Ledelsen i Bios har ikke reageret på Fyens Stiftstidendes henvendelser, men Region Syddanmarks øverst ansvarlige embedsmand for ambulancedriften, konstitueret direktør Mads Haugaard, erkender, at Bios forsat er i vanskeligheder. Foto: Scanpix/arkiv

- Jeg ved, at mange af jer er trætte og brugte, men jeg er nødt til, på mine grædende knæ, at bede om hjælp.

Sådan skrev en driftsvagt i ambulanceselskabet Bios i en sms til firmaets reddere torsdag aften i et forsøg på at få de ansatte til at tage ekstravagter, skriver Fyens Stiftstidende.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Meget tyder ifølge avisen dermed på, at de store driftsmæssige problemer, som Bios har kæmpet med i 2015, fortsætter med uformindsket styrke i det nye år.

Af sms-beskeden, som avisen er i besiddelse af, fremgår det, at Bios torsdag aften manglede folk på mindst ti ambulancer og sygetransporter allerede dagen efter.

I løbet af denne weekend er beskederne med efterlysninger af reddere til at påtage sig ekstravagter fortsat. Ifølge avisen efterlyste Bios mandskab til 12 ambulancer i Odense, Svendborg, Sønderborg og Esbjerg mandag.

Ledelsen i Bios har ikke reageret på Fyens Stiftstidendes henvendelser, men Region Syddanmarks øverst ansvarlige embedsmand for ambulancedriften, konstitueret direktør Mads Haugaard, erkender, at Bios forsat er i vanskeligheder.

- Januar har været en udfordrende måned. Det er åbenlyst for enhver. Det er ikke unormalt i branchen, at man skriver sms'er ud til reddere og beder dem om at tage ekstravagter, men hyppigheden og omfanget af huller i vagtplanen, som vi ser det i Bios' tilfælde, er desværre udtryk for mangel på personale, siger Mads Haugaard til avisen.

Ifølge regionen er Bios 80-90 reddere fra idealbemandingen på 550.

Det hollandske selskab Bios overtog ambulancekørslen fra Falck i Region Syddanmark fra Falck 1. september 2015.

Mens Bios i de første fire måneder som ny operatør er sluppet for at betale bøder for manglende ambulancer, falder hammeren fra 1. januar.

Bøderne - eller boden - gøres op på månedsbasis og afregnes hvert kvartal. Bios skal derfor betale bod i april for de første tre måneder af 2016.

Allerede nu må Bios indstille sig på klækkelige bøder for januar på grund af manglende opfyldelse af kontrakten.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.