Landets ældre skal ikke trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, selv om de unge er ivrige efter at komme i gang.
Så klart er budskabet i en Megafon-undersøgelse, som Politiken og TV2 har fået foretaget i første uge af september.
For selv om de unge årgange lige nu kæmper med en arbejdsløshed på mere end 10 procent, afviser mere end halvdelen af de 1.044 adspurgte, at personer over 60 år bør gå på efterløn. Det skriver Politiken.
- Der har ellers i årevis eksisteret en holdning om, at de ældre og slidte burde trække sig, så der blev plads til unge. Det var for eksempel ret tydeligt i debatten om indførelsen af efterløn i Folketinget i slutningen af 1970'erne, men den holdning er tydeligvis skiftet, siger underdirektør i brancheorganisationen Forsikring og Pension (F&P), Jan V. Hansen, til Politiken.
Hos landets største fagforbund, 3F, er formandsaspiranten Per Christensen ikke overrasket over de nye tal.
- Vi har i årevis fået tudet ørerne fulde med, at vi skal fortsætte på arbejdsmarkedet højt oppe i årene, fordi der vi komme mangel på arbejdskraft. Det påvirker naturligvis holdningerne, siger han til Politiken.
Per Christensen tvivler på, at stemningen vil skifte foreløbig. Han peger på arbejdsmarkedspensionerne som en mulig forklaring på, at mange ældre vælger at arbejde et par år ekstra.
- De kan jo se, når de tjekker deres pension, at de vil få mere i lommerne i pensionisttilværelsen, hvis de bliver et par år mere og dermed sætter flere penge ind på opsparingen.
Danskernes pensionsalder er steget med halvandet år siden 2006, viser en ny undersøgelse fra organisationen F&P. Det betyder, at pensionsalderen nu er oppe på 63,39 år.