Ritzau
Opdateret kl. 09:33
På et halvt år er 4000 færre danskere på kontanthjælp.
Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet. I september fik 156.552 danskere kontanthjælp mod 160.510 personer 1. april 2016.
Det skriver dagbladet Børsen.
Fremgangen skyldes både kontanthjælpsloftet, som trådte i kraft 1. april i år, og bedre konjunkturer.
Det mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).
- Vi har lavet om på reglerne ved at indføre kontanthjælpsloftet. Det sætter rammen for, hvad man kan få. Og gør det mere attraktivt at komme ud på arbejdsmarkedet, siger Troels Lund Poulsen til Ritzau.
- Så er det også klart, at flere kommer ud og får et job med den gode udvikling i beskæftigelsen. De går fra at få passive overførsler til at blive en del af arbejdsmarkedet.
- Flere kritiserer kontanthjælpsloftet for at skabe flere fattige?
- Det er ikke meningen, at man skal være på kontanthjælp hele sit liv. Det er en mulighed i en begrænset del, indtil man kommer ud på arbejdsmarkedet. Jeg mener ikke, at loftet fører til fattigdom, siger Troels Lund Poulsen.
Succesen skaber større forskel mellem at leve af sociale overførsler og at få løn for at arbejde. Det flugter fint med regeringens mål om at flytte penge fra overførsler til mere velfærd, mener han.
- Det er netop et bevis på, at det kan lade sig gøre at flytte folk fra passive overførsler til arbejdsmarkedet. Så kan de tjene penge og betale skat med et job, hvor de er en del af fællesskabet, siger Troels Lund Poulsen.
Vejen frem er at forbedre virksomhedernes vilkår, så de ansætter flere personer. Det kan især gavne danskere med lave indkomster, mener han.
- Med målrettede skattelettelser skal det være mere attraktivt for dem at få et job, siger Troels Lund Poulsen.
/ritzau/