Tømrer-mester: Derfor drak vi i TV 2-program
I udsendelsen "Danmark mod Østeuropa" ser man, hvordan André Boas og hans svende drikker en øl i løbet af arbejdsdagen. (Foto: Skærmdump fra TV2)
Så du TV 2-programmet "Danmark mod Østeuropa" og undrede dig over, at de danske håndværkere drikker øl, mens de er på arbejde? Nu forklarer Boas Byg A/S's mester hvorfor.

Først bliver der drukket øl mandag formiddag. Så endnu en mandagsøl om eftermiddagen. Og til sidst en snaps fredag morgen.

Der ryger noget indenbords hos det danskbemandede håndværkerfirma Boas Byg, der i aften medvirker i TV 2-programmet "Danmark mod Østeuropa".

Programmet lader et firma med danske og et med polske håndværkere dyste om at udføre det samme stykke arbejde. I udsendelsen får man indtryk af, at de danske håndværkere er langsommere, dårligere og dyrere end de polske.

Blandt andet bliver der fokuseret på, at danskerne holder mange pauser. I flere af dem bliver der drukket øl.

Men det er der en forklaring på, siger tømrermester André Boas, der ejer Boas Byg A/S.

- Jeg har ikke en ikke-alkohol-politik på mit arbejde. Hvis svendene gerne vil have en øl, har jeg ikke noget imod at drikke en med dem. Vi kunne aldrig drømme om at være fulde på jobbet eller køre bil, når vi har drukket, siger han til Avisen.dk.

Han påpeger, at der ifølge arbejdsmiljøreglerne skulle holdes flere pauser, da optagelserne blev lavet i op til 28 graders varme og i høj luftfugtighed.

"Vi skulle vise hygge"

I går kom det frem, at TV 2 ikke fortalte deltagerne i programmet, at det handlede om at stille danske håndværkere op mod østeuropæiske, inden de sagde ja til at medvirke.

De fik i stedet at vide, at de skulle være med i et program om det gode arbejdsliv i Danmark.

I den sammenhæng fandt André Boas det passende at hente en øl til svendene, fortæller han.

- Vi skulle jo vise, at vi altid har det godt i firmaet. Mine lærlinge og svende skal have lyst til at gå på arbejde. Bagefter har de klippet optagelserne sammen, så det ser ud som om, at vi drikker hele tiden. Det har jeg det rigtig dårligt med, siger han.

TV 2-redaktør Jes Schrøder afviser kritikken.

- Vores klipning afspejler de faktiske forhold. Der er hverken skruet op eller ned for frekvensen af alkohol, og vi har ikke på noget tidspunkt lagt op til, at der skulle drikkes øl eller på anden måde blandet os i, hvordan håndværkerne udførte deres arbejde. Det andet firma drikker jo heller ikke, siger han.

Ingen regler mod øl på stilladset

Ifølge Arbejdstilsynet er der ingen regler om alkohol i arbejdsmiljøeloven.

Det er arbejdsgiverens ansvar at sikre, at de ansatte kan udføre deres arbejde sikkert og forsvarligt.

André Boas har planer om at lægge sag an mod TV 2. Han føler sig ført bag lyset. Det kan du læse mere om her.

via Listen To News