Administration 

Taxamanden: Er der nogen, der har set Henrik Dahl?

Hvor er Henrik Dahl, spørger Taxamanden, der undrer sig over den nyligt valgte parlamentarikers fravær i den politiske debat.

Jesper Grunwald er journalist, blogger og taxichauffør. Han er født i 1954 og og har taget hele dannelsesrejsen fra sin opvækst i et grundtvigsk, borgerligt landbo-hjem på Bornholm til en lang karriere i Danmarks Radio med en håndfuld cheftitler. Nåede at blive ridder af Dannebrog, inden han sagde op. I dag realiserer han en gammel drøm om at være taxachauffør. Det sker I den sølvgrå Mercedes med det grønne logo . Med frie arbejdsforhold og udstyr til at skrive og fortælle historier fra den fire-hjulede virkelighed. Det blev til bogen JEG ER BARE TAXAMAND sidste år. I Ekstrabladet EKSTRA om søndagen. På hans blog www.taxamand.dk. Og så her i avisen.dk, hvor han har sin egen blog: Et kig på Danmark og verden gennem forruden på en Mercer....

DER ER spin på spin fra min side.

MEGET INSPIRERET af den højre- og borgerlige fløj, der på en gang bidrager særligt til både komedierne og tragedierne i dansk politik. Til det sidste – nu retirerede forsvarsminister Carl Holst, som måtte strække våben endnu inden han havde fået udleveret kugler og krudt. Som jeg skrev for nyligt: Et kongeeksempel på den allermest tragiske udgave af de særlige rådgiveres og spinkulturens fallit. Tænk at knytte sig så tæt til en af disse folkestyrets kvaksalvere, at man ikke alene får så dårlige råd, at man vil indgå i den samtidshistorien som en total taber. Og at katastrofen i den politiske karriere knytter sig direkte til den 
særlige rådgiver som person.

DET ER livredderen selv, der forårsagede druknedøden! Og så til komedien: Samme dag søsættes et nyt dansk parti – med arbejdstitlen ”Vi konservative”. Nu er det ikke nok med rød og blå stue – nu skal der konstrueres en ægte sort byggelegeplads. Der er for alvor gået narcissisme i dansk demokrati og parlamentarisme. Den sidste regering var kendetegnet ved selvfokusering hos en række politikere, - højtprofilerede – ja, tidligere ministre som valgte at skifte parti, mens de endnu sad i Folketinget. Mestendels ind mod den politiske midte, hvor flere og flere samler sig. Med Vi Konservative ser det ud til at gå den anden vej. For LA er ikke indvandrerfjendske nok. Og DF er ikke statsminimalistiske nok på den økonomiske politik.

DEN ENE STIFTER, Pernille Vermund, stillede op for de Konservative og det er jo ikke for klogt, når partiet er ved at fade ud. Den anden, Peter Seier Christensen, gider godt nok ikke være der hvor bromand Lars er – Lars er økonomisk bagmand for LA. Jamen, så laver vi sgu da bare vores eget parti.

I BT’s gennemgang af det nye partis tanker er der intet – i n t e t, som ikke er dækket af LA og DF i forvejen. Men det er er ikke det, der tæller i den moderne narcissistiske parlamentarisme – sammensmeltning af politiker og politik. Partier består og skabes mindre og mindre for folket skyld - og mere og mere for aktørerne og deres drøm om karriere.

AF EN eller anden grund steg to arketyper op fra min underbevidsthed. Mads Holger var den ene. Jeg slettede ham øjeblikkeligt, fordi min terapeut og kone mener, at min holdning til Mads H. er ved at udvikle sig hos mig til et politisk tourette syndrom. Han giver mig tvangstanker, og han ryger alt for ofte over mine læber. Selv nu, hvor han vandrer omkring som en politisk zombie.

MEN SÅ dukkede Henrik Dahl op. Kultursociologen, forfatteren og foredragsholderen, som kom i Folketinget for LA ved sidste valg. Det er lang tid siden, han sidst sendte mine kropsvæsker mod de 100 grader celsius. Der skete jo noget den dag i valgkampen, da jeg led samme skæbne som mange andre af hans Facebook-venner. Han smed mig ud! For nu at blive ved det med væskerne: Han gad virkeligt ikke høre mere pis fra mig og andre proletarer 
uden akademisk og sociologisk indsigt. Han ønskede os samme sted hen som de anmeldere, der gav ham dumpekarakter for hans skønlitterære indsats: Lige direkte ind i helvede. Eller i hvert fald helt ud af den store tænkers synsfelt. Og det virkede på taxamanden.

MED ER det bare mig, der undres over hans usynlighed? Er der nogen, der har set Henrik Dahl?

I DEN nye rolle som professionel parlamentariker skal han jo rette ind efter kolleger og partiformand og det handler mere om partiet end om Dahl selv. Måske er han svundet ind i partidisciplinens kvalmende kollektivisme?

JEG MÅTTE lede på Facebook, når jeg nu ikke ser meget i pressen. Manden er selvfølgelig på Facebook med en offentlig profil, hvor man kan kommentere og like – men ikke blive rigtig ven. Og jeg må sige, at han fortsætter med at udvikle sin profil som tilhørende LA’s højrefløj. Han flirter stadig med det yderste højres væmmelse mod og frygt for indvandring og Islams apologeter. Den tidligere kulturradikale chefredaktør på Ekstrabladet og nuværende højre-prædikant Claes Kastholm, er delt på Dahl side med overskriften fra Berlingske: ” … Hvis den aktuelle indvandring fortsætter, vil velfærdsstaten hurtigt bryde sammen… ”

DAHL ER med i samme loge med kommentaren: ” - Enhver fornuftig og ansvarlig person i dette land ved, at Claes Kastholms analyse er korrekt”

OG HENRIK DAHL lever ligeledes videre med sit hovedbudskab om den dumme skole- og studieungdom, om undervisningens forfald – og han flasher kærligheden til latinskolens traditionelle karakter- fetichisme. Der er godt nok ikke meget Grundtvig eller Kold i manden, der ellers har meldt sig hos partiet, der vil genoplive den karske liberalisme. I et indlæg, hvor han hylder Professor Peter Nedergårds teori om, at karakterer er særligt gode for børn fra ikke boglige hjem, - børn der bryder den sociale arv – svinger Henrik Dahl sig op i 
sin kendte, svulstige stil:

”- Hvis karaktersystemet ikke havde eksisteret, var intet af dette sket (at hans mor var blevet student og kandidat). I stedet havde fordomme og forbindelser sejret. Århusvelhavernes dumme børn havde beklædt de fine stillinger, og min superintelligente mor havde arbejdet på et lager som sin far.”

OK, JEG ser skrækken for mig – kender fornemmelsen: At være så hamrende godt begavet op så ende som lagerarbejder. Eller endnu værre: Taxachauffør. Det er MIT livs tragedie.
Henrik Dahl er specialist i disciplinen, jeg kalder narcis-empiri: Det der ligger lige for næsen af dig kan bruges til at forklare selv de største, sociologiske sammenhænge.

TILBAGE SIDDER Taxamanden med nogle erfaringer, som må være en slags mutationer i Dahls afklarede univers.

- En mor med mellemskoleeksamen, som endte som plejehjemsforstander for to plejehjem.

- En onkel, der nærmest blev smidt ud af mellemskolen. Han blev et af landets mest profilerede instruktører og teaterchefer.

- Min allerbedste barndomsven ven Simon, der BLEV smidt ud af 1. real (ottende klasse) - og måtte nøjes med nederlaget som - mekaniker. Knægten blev aldrig ingeniør eller akademiker. Han er i dag administrerende direktør for en FL Smidth-ejet fabrik i Schweitz med produktion i Polen – og bestyrelsesformand for en lignende virksomhed i Indien med mere end 1000 ansatte.

EN TING har de til fælles: Halvdårlige karakterer i skolen!

Hvis nogen ser noget til Henrik Dahl, gider I så bede ham om en forklaring?

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Dinosauer
Helt vildt

Voldsom fætter:

Ny kødædende dinosaur

Simon
Underholdning

Dommer grovgrillet af Kvamm på live-tv

London
Kongelige

Prins Philip mindet med kanonbrag

Kronprins Frederik og de skadede veteraner i sadlen på landevejen
Kongelige

Kronprins Frederik

i sadlen med 

skadede veteraner

billede af Basim
Kendte

Basim blev forældreløs: Popmusik er min vej ud af sorgen

Jakob Ellemann
Corona

Blåt krav: Beregning af hurtigere genåbning

billede fra stedet
Krimi

33-årig død efter familietur i shelter

billede af Pierce Brosnan
Film og TV

Dagens afstemning:
Hvem så du
gerne i rollen som 007?

collage med Richard Burton, Christian Bale og Clint Eastwood
Film og TV

Legendariske

skuespillere afslog 007

billede af to kartoffelmadder
Nyheder

Advarsel:

Har du denne

mayonnaise stående?

billede af en politibil
Krimi

Stoppet med sømmåtter:
Vanvidskørsel
på Storebæltsbroen

Eurojackpotkuponer
Helt vildt

Dansker vinder 310 millioner kr.

billede af Solveig efter sejren
Underholdning

X Factor-vinder Solveig: Jeg vil lave mit eget

reklamebillede fra Nemlig.com
Nyheder

Nemlig.com overvåger ansatte: Tæller sekunder

Mette Frederiksen smiler
Nyheder

Regeringen lemper restriktioner

Underholdning

Solveig vinder årets X Factor

Nærbillede af Zlatan på pressemøde
Kendte

Zlatan springer ud som skuespiller

Skrabelod med påskemotiv
Helt vildt

Blev millionær midt i påskefrokosten

DMX på scenen
Underholdning

Kendt rapper død - blev kun 50 år

lina baun danielsen i grøn jakke
Krimi

Line Baun tabte

i Se & Hør-sagen

prins philip vinker iført grøn jakke
Underholdning

Prins Philip er død

Vandslange og planter
Advertorial

Annonce

Sådan finder du en god højtryksrenser

Politi-og brandbiler foran hus.
Krimi

Kvinde død i brand

Politimand tjekker bil
Krimi

Bilist anholdt:

Flygtede efter

påkørsel af betjent

Sport

Dansk træner færdig efter racismeanklager

mand sidder i have
Krimi

43-årig forsvundet

- politiet beder om hjælp

beholder med naturlægemiddel står på bord
Sundhed

Tilbagekalder populært

naturlægemiddel

sort redsignet nike sko på rød baggrund
Helt vildt

Sataniske sko

med blod i sålen

kaldes tilbage

Helle Fagralid med sammenbidt udtryk
Kendte

Dansk stjerne:

Jeg var rædselsslagen

mønter i stor bunke
Nyheder

3,6 millioner

danskere får penge

ind på kontoen  

bjarne reuter med skygger i ansigtet
Bøger

Top 10: De scorer

flest bibliotekspenge

kæmpe varan kravler op ad hylde i supermarked
Helt vildt

Gigantisk øgle går

amok i supermarked

borgere og sundhedspersonale  i vaccinationscenter
Nyheder

Stor generalprøve:

100.000 skal stikkes

på én dag

baby kigger med stofble i munden
Corona

Nyt begreb i dagplejen:

Coronabørn 

x factor deltageren nicoline steen kristensen står på scenen
Film og TV

Sådan bliver finalen

i X Factor

patienter ligger i senge på hospital
Corona

Her er smitten

ude af kontrol 

de tre dommere i X Factor
Film og TV

I aften afgøres X Factor:

Her er favoritten

Ringenes Herre
Film og TV

Hidtil ukendt version:

Ringenes Herre på russisk

Silas Holst
Kendte

Silas Holst: Nyt regnbuehus

fly
Helt vildt

Kaos i luften: Ramte forkert lufthavn

milliardær
Nyheder

Rigeste dansker:

Over 82 milliarder kroner

Underholdning

Grand Prix-koryfæ udskiftet: Jeg er færdig

blå blink
Nyheder

Brand koster en 85-årig mand livet

Betjente
Krimi

Falske betjente svindlede sig til millioner 

Voldtægt
Krimi

Far skal otte år i fængsel for voldtægter af fire døtre

Tue
Kendte

Hit-duoen sender igen

Underholdning

Tidlig julegave: Tinka vender tilbage

Jeppe Kofod
Nyheder

Danske soldater til Mali

billede af den nærmest tomme dam
Nyheder

Hærværksmænd tømmer

dam for vand

- havørreder truet

beredskabet arbejder med at få manden fri
Krimi

Mand klemt i minigraver

- fod skåret fri

billede af villaen
Livsstil

Vild villahandel:

Havudsigt for millioner

billede af Gråkjær Arena
Krimi

Deltog i fest: 45 idømt bøder

billede af hånd der holder om tremme
Corona

Dagens afstemning: Er dobbeltstraf for snyd med coronapasset ok?

Birthe Neumann
Kendte

Birthe Neumann

dansede

nøgen og "pissefuld"

billede fra et bordel
Krimi

Bordel får bøde

- krævede ikke coronapas

Dansk fængsel set indefra
Nyheder

Snyd med coronapas kan koste fire års fængsel

En befærdet motorvej.
Nyheder

Her vil regeringen bygge

nye veje og broer

Jesper Grønkjær i de rød og hvide farver.
Kendte

Tidligere landsholdsstjerne:

Indlagt på den lukkede

pr-billede for forestillingen
Underholdning

Musical med Beatles-hits får alligevel verdenspremiere i Danmark

billede af den forulykkede bil
Sport

Tiger Woods-ulykke:

Kørte dobbelt så

stærkt som tilladt

Tina Müller under Melodi Grand Prix 2021 med en lyseblå gallakjole og et stort smil.
Kendte

TV-vært afslører:

Hemmelig kæreste

tv-vært Felix Smith sidder bag rattet på en sort Ferrari.
Kendte

Nyskilte Felix Smith:

Afviser kæresterygter

IMFs hovedkvarter med stor glasfacade.
Nyheder

Foreslår øget beskatning

af rige efter pandemi

en mand med et mundbind ved Downing Street 10.
Nyheder

Her får folk under 30

IKKE AstraZeneca

Retten i Hillerød set udefra. Det er en rødstens bygning.
Krimi

Byret har sat 16 dage af til

sag mod drabssigtet præst

Et fængsel og to personer på vej ind med en kuffert
Krimi

Fængsel genåbnes

- dømte står i kø 

En lastbil hælder kaffe ud på jorden
Helt vildt

Kafferester fik tropisk skov

til at vokse på udpint jord

Statskassen på Christiansborg
Corona

Dansk testindsats koster

50-100 millioner om dagen

Nyheder

Minemodstandere får

flertal i parlamentet

Kim Kardashian i vandkanten
Kendte

Kim Kardashian:

Nyskilt, milliardær og lykkelig

En kvinde sidder i et åbent vindue
Nyheder

Skræmmende:

Hver tredje covid-19-ramte får sindslidelser

et klitområde på Skagen
Krimi

To mænd raserede

fredede klitter i Skagen

Portræt af Christopher
Kendte

Christopher får nyt job

Et F-35 letter
Nyheder

I dag får vi

den første F-35 

To moderne biler i Nyboder
Biler

Test: Opel Mokka

Tak for kaffe

En Whopper
Krimi

Burger King-restauratør svindlede

for millioner i hjælpepakker

Oliver Bjerrehuss med strithår og skægstubbe
Kendte

45-årige Oliver Bjerrehuus:

Scorer 20-årig pige

Mobiltelefon med MinSundhed-app
Corona

Testsvar tjekket over en million gange på en dag

Karina Adsbøl i Folketinget
Corona

MF'er ramt af corona

Portræt Caroline Fleming
Kendte

Caroline Fleming:

Jeg skal i behandling