Ambitionerne er enorme i den danske tech-startup Stinto. Og derfor har bestyrelsen ansat Ann Rosenberg som ny spydspids i kampen om at bryde igennem på de internationale markeder. Den New York-baserede dansker har mere end 20 års international erfaring fra it-giganten SAP.
– Jeg er glad for og stolt af at være en del af Stinto, der i sin sjæl og DNA indebærer alle de principper om bæredygtighed, som jeg i mange år har arbejdet for at udbrede i det globale startup-miljø i samarbejde med FN. Stinto tilhører den stigende gruppe af startups, som tænker formål og bæredygtighed ind i selve forretningen, siger Ann Rosenberg, der er ny CEO i Stinto.
Stinto i stedet for pap
Navnet Stinto er en sammentrækning af stay in touch, og virksomheden udveksler kontaktinformationer mellem mennesker og virksomheder digitalt. Stinto er dermed et bæredygtigt alternativ til de anslåede 10 milliarder visitkort i pap, som på verdensplan bliver trykt hvert år.
Digitaliseringen har medført, at apps naturligt overtager fysiske handlinger såsom brugen af ApplePay og NemId. Den udvikling er nu kommet til det fysiske visitkort. Stinto er derfor både en sikker måde at udveksle information på i vores digitale ageren samt et hygiejnisk alternativ til det fysiske visitkort, der flere steder bliver afvist på grund af coronapandemien.
Stinto er en forkortelse for STay IN Touch. Foto: Stinto
Det perfekte match
Stintos bestyrelsesformand, Kåre Sand, er yderst tilfreds med virksomhedens nye CEO og glæder sig til samarbejdet med den erfarne leder.
– Vi er utroligt stolte af at kunne tiltrække en kapacitet som Ann. Hun er en ildsjæl og meget passioneret omkring bæredygtighed og teknologi, som hun i mange år har arbejdet med på globalt plan. Derfor er hun det perfekte match for Stinto, siger Kåre Sand.
Ann Rosenberg lancerede for nyligt The SDG Ambition i samarbejde med FN’s Global Compact. Værktøjet skal hjælpe virksomheder verden over med at inkorporere bæredygtighed og FN’s verdensmål i deres digitale transformation.
Global standard
Stinto har netop afsluttet anden fundingrunde og har til dato rejst næsten 20 millioner kroner fra 70 business angels. De fleste er erfarne erhvervsfolk fra Danmark, men i investorkredsen findes også erhvervsspidser fra Hong Kong, Singapore, Dubai, USA, Sydamerika og flere europæiske lande.