Nyt projekt roses: Flygtninge får arbejde i byggeriet
Flygtninge på kontanthjælp får via et uddannelsesforløb på Fyn mulighed for job i byggebranchen. Colourbox
Flygtninge på kontanthjælp får via et uddannelsesforløb på Fyn mulighed for job i byggebranchen.

Et projekt på Fyn ruster flygtninge på kontanthjælp til et arbejde i byggeriet, og indtil videre har 12 ud af de 48, der har gennemført forløbet, fået ordinært arbejde. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Uddannelsesforløbet, der rummer flygtninge fra blandt andet Syren, Somalia og Afghanistan, er etableret af AMU Fyn med opbakning fra de fynske kommuner, fagbevægelser og Dansk Byggeri. I løbet af et halvt år prøver flygtningene kræfter med byggebranchen, samtidig med at de undervises i både det danske sprog og den danske arbejdspladskultur.

Projektet, der altså allerede har resulteret i reelle job, møder anerkendelse fra flere sider.

- Det er rigtig godt, det her, siger 3F's formand for de fynske bygningsarbejdere, Søren Folkersen, til Fyens Stiftstidende, mens Socialdemokratiets arbejdsmarkedsordfører Lennart Damsbo-Andersen mener, at andre områder af Danmark med fordel kan skele til det fynske projekt.

Også blandt kursisterne vækker projektet begejstring:- Jeg kan ikke lide at modtage kontanthjælp. Jeg er en ung, stærk mand, og jeg ønsker at arbejde for mine penge, siger Hussam Ali Thiab til Fyens Stiftstidende.

Det tredje hold af kursister begynder om få uger.