Nye russere anklager Ole Sohn
Ole Sohn har igennem hele forløbet valgt en åben strategi, hvor han har stillet op til gentagne interviews, efter han i starten fik tæsk for at være lukket over for anklagerne. Nu lukker han så igen. Foto: Cathrine Ertmann / POLFOTO
Topchef fra Sovjet garanterer, at Sohn vidste besked om de sorte penge. Den danske toppolitiker opgiver nu at forsvare sig.

Han var chef for Sovjetunionens uddeling af støttekroner til kommunistpartier i andre lande.

Og nu retter Valentin Falin en markant anklage mod den tidligere danske kommunistleder, erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF).

Det handler om de sorte penge, der strømmede fra Moskva og ind i de danske kommunisters lommer; noget Ole Sohn ikke helt præcist kan huske. Det er så her, han bliver undsagt af Valentin Falin.

"Pengene havnede i Sohns varetægt. Han var adressaten, så det er ikke et spørgsmål, om det skete med eller uden hans vidende. Selvfølgelig vidste formanden det," siger Valentin Falin til Jyllands-Posten.

Ole Sohn ville ikke tale om Jyllands-Posten om sagen, men ville blot sende dem en skriftlig kommentar. Der skriver han følgende forsvar:

"Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke har været involveret i eller været vidende om sorte penge i form af kontanter. Men hvor beklageligt det end er, så ser jeg desværre mig ikke i stand til at bevise min uskyld med andet end ord."

Kilde: Jyllands-Posten