VORES VALG Måling: Pia er magtsyg
Helle Thorning-Schmidt til højre for Pia Kjærsgaard snupper målingens fjerdeplads. Foto: DRESLING JENS / POLFOTO
Nu bliver det afsløret, hvordan befolkningen egentlig ser toppen af Christiansborg.

Danmarks mest magtsyge politiker hedder Pia Kjærsgaard. Sådan lyder ét af svarene fra en omfattende meningsmåling, som Wilke har lavet for Nyhedsbureauet Newspaq.

"Naturligvis vil alle politikere have magt, men det er ikke sådan, at jeg slår mig for brystet og siger arrhjjj...,hvor har jeg dog magt. Jeg gør det, fordi vælgerne har stemt på mig og givet mig indflydelse. Og får man større indflydelse som minister, så gør jeg også det nødtvunget," siger Pia Kjærsgaard.

Målingens sammenlagt næstmest populære politiker, De Radikales Margrethe Vestager, skulle ikke have noget af at stille op og forholde sig til Wilkes analyse. Men sådanne forbehold har Pia Kjærsgaard ikke.

"Jeg tager ikke den slags særlig alvorligt, for jeg kan alligevel ikke lave om på mig selv. Jeg er jo bare tilfreds, når det går Danske Folkeparti godt, og ved sidste valg var jeg den, der fik tredjeflest personlige stemmer," slår hun fast.

Som rollemodel scorer Pia Kjærsgaard også lavest, men heller ikke det faktum påvirker tilsyladende Dansk Folkepartis formand.

"Der er ikke noget nyt. Jeg ved jo godt, at det er sådan; altså at mine politiske modstandere ikke lige mener, jeg skal være rollemodel. Jeg tror, det spiller meget ind, at der en del, der ikke kan lide mine politiske holdninger. Det tror jeg, spiller meget ind i folks overvejelser," argumenterer hun.

Til gengæld ligger Pia Kjærsgaard helt i top, når det handler om at have gennemslagskraft og karisma.

"Jeg giver udtryk for, hvad jeg mener, og det er så det, I kalder karisma eller gennemslagskraft. Jeg kan ikke forklare det; jeg kører bare derudaf," siger hun glæder sig samtidig over én ting. På troværdighedsbarometeret scorer hun en middelkarakter.

"Jeg tror, at når du siger, jeg ligger mellem på troværdighed, så tror jeg, det er der, hvor jeg har rykket mig. For der plejer ellers af en eller anden mærkelig grund at ligge helt i bund. Men det manglede da også bare; for er der nogen, der har kæmpet for sin sag, er det da mig," lyder den sidste kommentar til meningsmålingen fra Dansk Folkepartis leder.

Wilkes måling kårer Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen som den bedste danske politiker, mens Margrethe Vestager snupper andenpladsen. Undersøgelsen er baseret på et repræsentativt grundlag, hvor 1.000 personer er blevet spurgt om deres holdning til de ni danske politiske ledere målt på 13 forskellige parametre.