LO-boss: Lad være med at skabe splid om flygtninge

- Vi skal have en positiv tilgang til det her med integration af flygtninge, er meldingen fra LO's Lizette Risgaard. (Foto: Arkivfoto: Linda Kastrup/Scanpix. )

Vi skal have en positiv tilgang til integration og ikke skabe mere splid om flygtninge. Det er budskabet fra LO-formand, Lizette Risgaard, før treparts-forhandlinger begynder i dag.

Det må ikke blive til et spørgsmål om 'dem' eller 'os'. Vi skal have en positiv tilgang til integration af flygtninge.  

Sådan lyder opfordringen fra Lizette Risgaard, formand for hovedorganisationen LO, der repræsenterer en million lønmodtagere.

Opfordringen kommer på dagen, hvor de afgørende treparts-forhandlinger om integration begynder. 

- Det er gift, når der er så mange politikere, som har talt det her med flygtninge op til at være et enten dem eller os. Det er meget lidt givende for en god integrations-indsats, siger Lizette Risgaard til Avisen.dk.  

Vi kan jo se, hvor enormt dyrt det er for samfundet, når flygtninge ikke bliver integreret og ikke bliver selvforsørgende
Lizette Risgaard

Hun mener, at man ved treparts-forhandlingerne skal lægge sig meget i selen for at få flygtninge i job i stedet for at lade dem sidde passivt hen. 

- Vi skal have en positiv tilgang til integration af flygtninge. Og lad os gøre de penge, der alligevel skal bruges, aktive i stedet for at bruge dem passivt, siger Lizette Risgaard, og fortsætter:

- Vi kan jo se, hvor enormt dyrt det er for samfundet, når flygtninge ikke bliver integreret og ikke bliver selvforsørgende. 

Glem ikke danskerne!

Samtidig med at hun taler varmt for at få flygtninge i job og uddannelse, sender hun et signal til arbejdsløse danskere og andre på kanten af arbejdsmarkedet. 

- Vi skal hjælpe flygtningene. Men det skal ske i en balance, så de arbejdsløse, der er i forvejen, får mindst den samme hjælp som hidtil og gerne mere, siger Lizette Risgaard.

På den baggrund opfordrer LO-bossen til, at flygtninge placeres i de kommuner, hvor de har de bedste chancer for at få job. 

- Flygtninge skal gelejdes derhen, hvor de har bedst mulighed for med deres kvalifikationer at få arbejde. De skal ikke placeres hovedløst rundt omkring, hvor de skal kæmpe mod en masse andre, som også står på randen af arbejdsmarkedet og søger job, siger hun. 

Hun søger dermed at berolige de danskere, der er bekymret for, at indsatsen for flygtninge kommer til at gå ud over dem. En bekymring som fremgår af en ny undersøgelse udført af Epinion for hovedorganisationen FTF. 

Her giver 35 procent af de 1.017 adspurgte lønmodtagere udtryk for, at de frygter, at indsatsen for at integrere flygtninge og asylansøgere vil koste en nuværende ansat på deres arbejdsplads sit job.

44 procent af de adspurgte svarer, at de ikke deler den bekymring.

Trepart Der kan snart blive indgået aftaler, som får stor betydning for ansatte, chefer og samfundet. Siden 11. februar har regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgivere været i gang med såkaldte treparts-forhandlinger. Ugebrevet A4 og Avisen.dk følger med på sidelinjen.
"Tåbeligt" og "svinsk": Læserne raser over forslag om nyt krav til ledige
LA-minister: For mange danskere er uddannelses-invalide
A4: Hvordan får arbejdsmarkedet i Norden plads til en kvart million flygtninge?
A4: Klar besked før trepart: Der skal penge på bordet, Løkke