Liberalisering af spil kan koste job

Hvis EU i dag afviser en klage fra Dansk Automat Brancheforening (DAB) kan det koste fyringer blandt de 4.000 ansatte i branchen herhjemme.
Hvis det danske spillemarked bliver givet frit, så skal de udenlandske spiludbydere kun betale 20 procent af deres omsætning til staten. Det mener de danske udbydere af spilleautomater er unfair konkurrence og ulovlig statsstøtte.
Hvis det danske spillemarked bliver givet frit, så skal de udenlandske spiludbydere kun betale 20 procent af deres omsætning til staten. Det mener de danske udbydere af spilleautomater er unfair konkurrence og ulovlig statsstøtte. Foto: Colourbox

Udbyderne af danske 'enarmede tyveknægte' vender i spænding på, at EU-Kommissionen i dag afgør en klagesag om ulovlig statsstøtte.

Det skriver Politiken.

For hvis EU-Kommissionen afviser klagen og dermed baner vejen for en liberalisering af spillelovgivningen, så kan det koste job i branchen.

"Det her handler om vores levebrød. De udenlandske spilleselskaber har været her ulovligt i ti år og kvalt os, uden at nogen har grebet ind. Vi har mistet rigtig mange arbejdspladser allerede, og nu lægges der op til, at vi skal miste endnu flere," siger DAB-formand Jørgen Brochstedt til Politiken.

Udenlandske spilleselskaber har uden at betale en rød reje til statskassen udbudt pengespil til danskerne i over ti år.

Omvendt har udbyderne af de 27.000 enarmede tyveknægte, der landet landet over står i spilleahaller, i kiosker og på værtshuse, bidraget til statskassen med 41 procent af deres bruttoindtægt i afgifter og skatter.

Hvis det danske spillemarked bliver givet frit, så skal de udenlandske spiludbydere kun betale 20 procent af deres omsætning til staten.

Derfor har DAB og Royal Casino i Århus klaget til kommissionen med påstand om ulovlig statsstøtte og unfair konkurrence.

Men i Skatteministeriet mener kontorchef Lars Henry Nielsen, at automatudbyderne sammenligner æbler og pærer.

"Vi mener, det er adskilte markeder, som ikke er i konkurrence med hinanden," siger han til Politiken.

Hvis spillemarkedet bliver liberaliseret, så betyder det samtidig, at der vil blive færre penge til almennyttige organisationer.

I dag udloddes overskuddet fra monopolindehaveren Dansk Tipstjeneste nemlig til f.eks. idrætsforeninger og velgørende organisationer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.