Lærer-jubel: Her bliver der tid til forberedelse
I Odsherred er det netop blevet besluttet, at der skal bruges mere tid på forberedelse for lærerne. Foto: Colourbox
Lærerne i Odsherred får fra næste år maksimalt 26 undervisningslektioner om ugen. Arbejdstiden på 40,5 ugentlige timer skal som udgangspunkt præsteres på skolen, men på tre af ugens dage er mødetiden ikke fast.

Sådan lyder det i en rammeaftale, som Odsherred Kommune og Lærerkreds netop har underskrevet.

Aftalen bliver mødt med begejstring fra begge sider af forhandlingsbordet:

- Noget af det, vi har hørt i vores evaluering, har været et ønske om mere tid til forberedelse, og det er baggrunden for, at vi vælger at sætte antallet af lektioner ned, siger Thomas Adelskov (S), som er borgmester i Odsherred, til Fagbladet Folkeskolen.

Også kredsformand i Danmarks Lærerforening (DLF), Grethe Funch Pedersen, er tilfreds.

- Vi er rigtig glade for aftalen, som vil løfte tilliden til lærernes faglighed og giver bedre mulighed for at skemalægge lærernes teamwork, siger Grethe Funch Pedersen til Fagbladet Folkeskolen.

Tidsregistreringsskema

Som del af aftalen vil lærerne blandt andet få et såkaldt tidsregistreringsskema, som den enkelte skal udfylde og kunne fremvise løbende.

Skemaet skal afleveres ved skoleårets afslutning. Det er op til den enkelte lærer i god tid at gøre opmærksom på, hvis der ikke er nok timer til arbejdsopgaven, står der i aftalen.

Anders Bondo: Godt med lokale aftaler

Formanden for DLF, Anders Bondo Christensen, er glad for den lokale aftale, som han kalder 'ansvarlig og konstruktiv'.

- Skoleledere, lærere, forældre, elever og borgmestre over hele landet kan godt se, at det skaber værdi at lave en fælles aftale på skoleområdet. Så jeg har en klar forhåbning om, at det kan være med til at inspirere i de igangværende forhandlinger med KL, siger han til Fagbladet Folkeskolen.