Kan man starte et landsdækkende fællesskab midt i en krisetid og mødes til fest på tværs af landet - hver dag? Det kan man, hvis man er en af de 4 iværksættere fra Strike a Pause.
Ideen er simpel. Et kvarters dansepause på Zoom, hvor man kan strække kroppen, bevæge sig til god musik og samtidig se sine kolleger på skærmen. Et online dansefællesskab, der dagligt løser både ensomhedsproblematikker og sørger for en pause fra uhensigtsmæssige arbejdsstillinger ved spisebordet.
Virksomheden Strike a Pause opstod under første coronabølge, hvor mange danseundervisere i hast måtte omstille deres virksomhed til online undervisning. Men noget manglede.
- En stor del af at undervise er jo interaktionen mellem mennesker. Og det dur bare ikke med live streaming, for man kan ikke se sine deltagere, fortæller Rikke Mosberg fra Hjortshøj. Hun er en af de 4 initiativtagere til Strike a Pause. Derfor faldt valget på mødetjenesten Zoom, hvor man kan se op til 25 andre deltagere på skærmen.
På denne måde adskiller Strike a Pause sig markant fra alle andre online bevægelsestilbud på markedet. Det er fællesskabet og interaktionen, der er i fokus.
Ultimativt frikvarter
Mette Oscar Pedersen fra Bagsværd er også medstifter af Strike a Pause, og hun er ikke i tvivl om, at de femten minutters dansepause gør underværker på hjemmekontoret:
- Vi ved, hvor vigtigt det er for stressniveauet og arbejdsglæden med kollegialt samvær. Vi ved også, hvor vigtigt, det er med motion i løbet af arbejdsdagen. En dansepause er simpelthen det ultimative frikvarter, hvor du bliver fyldt op med alt det, der er godt for dig både fysisk, psykisk og socialt.
Hos Strike a Pause er dansen designet, så deltagerne ikke kan gøre det forkert.
- Kroppen reagerer positivt på rytmer og bevægelse, så den er ligeglad med, om du går til højre eller venstre, fortæller Rikke Mosberg:
- Det handler om at få bevæget musearmene, og lige komme ud af hovedet og ned i kroppen et øjeblik.
Deltagere fra hele landet
Strike a Pause har danset sammen alle hverdage kl. 12-12.15. Deltagerne kommer fra hele landet. Nogle er kolleger og andre har fundet vej selv.
- Det er blevet et fællesskab, hvor vi glæder os til at se hinanden hver dag. Det er et sted, hvor vi lige får set et voksent menneske i øjnene og sendt et smil afsted til hinanden, og det er der brug for i denne tid, siger Mette Oscar Pedersen.
- Der skal fokus på, at det er for nogle mennesker hårdt at være hjemsendt. Det er ikke bare fysiske følger af dårlige siddestillinger, fordi vi sidder ved spisebordet og arbejder på den bærbare. Det er også de psykiske følger, der kommer af social isolation, fortæller Rikke Mosberg.
Politiken bragte i sidste uge et indslag, hvor DM (Dansk Magisterforening) kunne berette, at de i løbet af de sidste fire måneder har fået 53 procent flere henvendelser om stress og mistrivsel fra medlemmer i forhold til sidste år.
- Vores mission er at bekæmpe den stress og mistrivsel ved at bygge netværk hjemme i dagligstuen, og noget ser ud til, at det virker”, siger Rikke Mosberg.
De fire stiftere er:
Foto: Strike A pause/facebook
Rikke Mosberg
Mette Oscar Pedersen
Signe Frydenlund
Mei-Mei Swane Lund