Her er vinderen af DM i hotdog
Memu lavede igen i år Danmarks bedste hotdog. Foto: Runa Ammitzbøll Flügge/TV Østjylland
En hotdog er fortsat ikke som den har været. Årets bedste hotdog består nemlig blandt andet af skovæblecreme, blåskimmelost og løvstikkecreme. Og selvfølgelig en pølse.

Ved Hotdog DM skal man kigge langt efter den klassiske ristede pølse i blødt hvidt brød.

Til Food Festival i Aarhus var kreativiteten sat på prøve, og der er gennem årene blevet serveret alt fra sorte pølser til pølser uden kød.

For andet år i træk tog Memu fra Vejle titlen som danmarksmester i at lave hotdog.

- Det er en kæmpe forløsning, men mest af alt er vi bare glade for at være med og støtte op om et godt arrangement, siger Michael Munk fra Memu til TV2 Østjylland.

De har arbejdet hårdt for at vinde og arbejdet meget med smag og konsistens, siger kokken.

Hotdoggen indeholder blandt andet sødmælksbrød, som er dampet og friturestegt, pølse med svin, Arla Unika ost, skovæblecreme, blåskimmelost, løvstikkecreme, chipotle mayo, friske sennepskorn og friterede hvidløgsflager.

Blandt deltagerne var populære, anerkendte, kendte og ukendte kokke, pølsemænd og slagtere, der alle gav deres bud på en fortolkning af den klassiske hotdog.

Restaurant Hærværk vandt prisen som den mest innovative hotdog. Her var hotdoggen helt uden kød.

Dyvig Badehotel blev årets Hotdog Konge, som gives til den deltager, der sælger flest hotdogs til publikum.

Hele omsætningen går i år til velgørenhedsorganisationen Dyreværnet.

Dommerpanelet bestod både af Michelinkokke og madanmeldere. Se listen over deltagere og dommere herunder.

Deltagere ved Hotdog DM 2019:

Gemyse – Mette Dahlgaard Jensen
Bistro panpan (Københavns Zoo) - Casper Sobczyk
Restaurant Textur – Dennis Juhl
The Balcony – Peter Hansen og Anders Jensen
Sinatur Hotel og Konference - Mikael Madsen
Les Trois - Nicolai Bech og Rolf Nordentoft
Alchemist - Rasmus Munk
Kähler Villa Dining
Tree Top - Nicolaj Christiansen
Hærværk – Rune Lund
Dyvig Badehotel - John Bech Amtrup
MeMu - Michael Munk
Restaurant Möndan - Mads Dalsborg

Dommerpanelet:

Ole Troelsø – Gastronomisk redaktør for Børsen og grundlægger af Hotdog DM
Paul Cunningham - Køkkenchef for den to-stjernede michelin restaurant Henne Kirkeby Kro
Brian Flink - Indehaver af pølsemageriet og tidligere vinder af Årets Hotdog Konge
Henrik Jyrk - Indehaver af Restaurant Ibu og kok på Go' Morgen Danmark
Nicolai Wammen - Ven af konkurrencen og finansmininster
Nicolai Ronne - Årets gæstedommer og vinder af vores Facebook konkurrence om en plads ved dommerbordet
Torsten Schmidt - Tidligere dommer ved Hotdog DM. Har tidligere været indehaver Restaurant Malling og Schmidt og driver nu Restaurant Barr i København
Per Mandrup - Tidligere Michelin kok og træner for det danske kokke landshold

Kilde: Food Festival

TV2 ØSTJYLLAND
via Listen To News