Trepart
Der kan snart blive indgået aftaler, som får stor betydning for ansatte, chefer og samfundet. Siden 11. februar har regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgivere været i gang med såkaldte treparts-forhandlinger. Ugebrevet A4 og Avisen.dk følger med på sidelinjen.

Her er køreplanen for trepart

De vigtige forhandlinger mellem regeringen, fagbevægelse og arbejdsgiverne kommer til at handle om flygtninge, men også andre ting senere.
Foto: Scanpix

Torsdag går trepartsdrøftelserne i gang, og med kommissoriet gør regeringen klar til, at arbejdsmarkedets parter kan finde konkrete løsninger på tidens største udfordring – integration.

I Danmark er der en lang og god tradition for, at arbejdsgiverne, lønmodtagerne og regeringen i fællesskab tager fat på de store samfundsmæssige udfordringer.  Derfor indledes trepartsdrøftelserne med temaet arbejdsmarkedsintegration af flygtninge og familiesammenførte. Alene i år forventes det, at der kommer op mod 25.000 asylansøgere, og at op mod 17.000 flygtninge overgår til integration i kommunerne.

- Vi har historisk set været for dårlige til at integrere flygtninge og indvandrere. Vi har ikke råd til at gentage fortidens fejl, og derfor er det helt afgørende, at vi i fællesskab finder nye veje til integration.  Vi skal være bedre til at få flygtningene i job, så vi undgår en situation som i dag, hvor kun tre ud af ti er i job efter tre år. Jeg håber og tror, at parterne kan bidrage til at finde konkrete løsninger på denne store udfordring, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) i en pressemeddelelse.

Trepart Der kan snart blive indgået aftaler, som får stor betydning for ansatte, chefer og samfundet. Siden 11. februar har regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgivere været i gang med såkaldte treparts-forhandlinger. Ugebrevet A4 og Avisen.dk følger med på sidelinjen.
Minister: Gule fagforeninger får ikke indflydelse
LA-minister: For mange danskere er uddannelses-invalide
A4: Hvordan får arbejdsmarkedet i Norden plads til en kvart million flygtninge?
A4: Klar besked før trepart: Der skal penge på bordet, Løkke

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.