Her er køreplanen for trepart

(Foto: Foto: Scanpix)

De vigtige forhandlinger mellem regeringen, fagbevægelse og arbejdsgiverne kommer til at handle om flygtninge, men også andre ting senere.

Torsdag går trepartsdrøftelserne i gang, og med kommissoriet gør regeringen klar til, at arbejdsmarkedets parter kan finde konkrete løsninger på tidens største udfordring – integration.

I Danmark er der en lang og god tradition for, at arbejdsgiverne, lønmodtagerne og regeringen i fællesskab tager fat på de store samfundsmæssige udfordringer.  Derfor indledes trepartsdrøftelserne med temaet arbejdsmarkedsintegration af flygtninge og familiesammenførte. Alene i år forventes det, at der kommer op mod 25.000 asylansøgere, og at op mod 17.000 flygtninge overgår til integration i kommunerne.

- Vi har historisk set været for dårlige til at integrere flygtninge og indvandrere. Vi har ikke råd til at gentage fortidens fejl, og derfor er det helt afgørende, at vi i fællesskab finder nye veje til integration.  Vi skal være bedre til at få flygtningene i job, så vi undgår en situation som i dag, hvor kun tre ud af ti er i job efter tre år. Jeg håber og tror, at parterne kan bidrage til at finde konkrete løsninger på denne store udfordring, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) i en pressemeddelelse.

Trepart Der kan snart blive indgået aftaler, som får stor betydning for ansatte, chefer og samfundet. Siden 11. februar har regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgivere været i gang med såkaldte treparts-forhandlinger. Ugebrevet A4 og Avisen.dk følger med på sidelinjen.
"Tåbeligt" og "svinsk": Læserne raser over forslag om nyt krav til ledige
LA-minister: For mange danskere er uddannelses-invalide
A4: Hvordan får arbejdsmarkedet i Norden plads til en kvart million flygtninge?
A4: Klar besked før trepart: Der skal penge på bordet, Løkke