"Det er skræmmende": Deling af nøgenbilleder chokerer skoleledere
Forældre skal lære deres børn at bruge en smartphone på en forsvarlig måde, mener formanden for skolelederne.
Forældre har pligt til at lære deres børn, hvad det er i orden at bruge en mobiltelefon til, og hvad der ikke er i orden, siger Claus Hjortdal, formand for Danmarks Skolelederforening.
Forældre har pligt til at lære deres børn, hvad det er i orden at bruge en mobiltelefon til, og hvad der ikke er i orden, siger Claus Hjortdal, formand for Danmarks Skolelederforening. Foto: Janus Engel/Polfoto

Det chokerer formanden for landets skoleledere, Claus Hjortdal, at børn helt ned til otte år ifølge rigspolitiet udveksler billeder og film af seksuel karakter.

- Det er skræmmende. Jeg er chokeret over, at det her finder sted, siger han.

Som formand for Danmarks Skolelederforening mener han, at mobiltelefoner i bund og grund slet ikke hører hjemme i skolen, især ikke blandt de små elever.

- Hvis vi skal være grove, kunne vi sagtens undvære mobiltelefoner i hele skoleforløbet, og især i indskolingen.

- Børn i den alder er ikke i stand til at håndtere en smartphone, siger han.

Men når telefonerne nu engang er blevet en integreret del af børnenes og forældrenes hverdag, så er det forældrenes pligt at indprente over for børnene, hvad en mobil kan og må bruges til, mener han.

- Giver man en mobiltelefon til et barn i den alder, så skal man gå ind og sætte faste regler for, hvad man gør og ikke gør, siger han.

Han erkender dog, at skolerne også har et ansvar.

- Vi skal fra skolens side også informere børnene. Det er i skolen, at der et fællesskab, og det er i fællesskabet, at billederne bliver delt. Skolerne og forældrene deler et fælles ansvar, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.