Cykelrytter sagsøger, hvis han mister jobbet
Jakob Fuglsang risikerer at miste sit arbejde, hvis Astana mister holdets World Tour-licens.
Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang er klar til at sagsøre den internationale cykelunion, hvis han står uden arbejde.
Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang er klar til at sagsøre den internationale cykelunion, hvis han står uden arbejde. Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/free

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang melder sig parat til at sagsøge den internationale cykelunion (UCI), hvis han snart står uden arbejde.

Fuglsangs hold er i øjeblikket i farezonen for at miste sin World Tour-licens efter flere dopingsager på det kasakhiske cykelhold i 2014.

- Jeg har ikke gjort noget forkert, så hvis UCI tager mit arbejde fra mig, så tror jeg, det ender i et sagsanlæg, siger Jakob Fuglsang til Ekstra Bladets hjemmeside.

World Tour-licensen er yderst vigtig for Astana, der ifølge danskeren risikerer, at flere sponsorer trækker sig, hvis cykelholdet ikke længere kan deltage i de største løb.

- Så kan vi ryttere pludselig stå i en situation, hvor vi fra den ene dag til den anden ikke har noget arbejde.

- Hvis det sker, så forventer jeg et sagsanlæg fra alle rytternes side mod UCI, for så er det UCI, der har taget vores arbejde fra os, og så er det UCI, der skal dække vores tab, siger Fuglsang til eb.dk.

UCI har anmodet sin egen licenskommission om at trække Astanas World Tour-licens tilbage. Licenskommissionen ventes snart at komme med en udmelding.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.