Brian Holm i rekordmange afbud til byråd: Giver honorar væk for at lette "dårlig samvittighed"
Brian Holm scorer højt på fraværslisten i byrådet på Frederiksberg. Foto: Nils Meilvang/Scanpix/arkiv
Eks-cykelrytteren Brian Holm er ofte fraværende fra sit folkevalgte hverv.

Cykel-chefen Brian Holm (K) sidder i byrådet på Frederiksberg og har byrådets højeste fraværsprocent. Den problematik er han meget vel klar over, men vil nu betale for sit fravær, skriver Politiken.

Med næstflest stemmer strøg han ind i byrådet i 2013, og fik for alvor sin debut som politiker i januar 2014, da han for første gang talte i byrådssalen.

Som sportsdirektør for cykelholdet Quick Step Floors Pro Cycling Team har han ifølge Politiken 160 rejsedage om året - og det koster på fremmøde-kontoen i byrådssalen på Frederiksberg.

Efter valget i 2013 fik han sæde i tre udvalg. Disse sæder har en værdi af 160.000 kroner i form af vederlag, men Brian Holm scorer højt på fraværslisten.

Han tager titlen som den af byrådets politikere, der oftest melder afbud til møder. Ud af 225 møder siden januar 2014 har Brian Holm meldt afbud 68 gange. Alene til byrådsmøderne har han meldt afbud 16 gange ud af 45 mulige.

Ingen andre i byrådet kommer i nærheden af Brian Holm på det punkt.

Brian Holm forklarer til avisen, at han stiller op til det meste, når han er hjemme. Han beklager desuden det store fravær, men han lufter også overfor avisen, at han muligvis ikke stiller op til efterårets kommunalvalg, hvis han skal fortsætte på cykelholdet.

Byrådskollega Pernille Frahm (SF) har tidligere været på en privat rejse i en måned. I den forbindelse vil hun gerne frasige sig byrådshonoraret, men det kan man ikke. I stedet vil hun nu donere pengene til Venligboerne, oplyser hun til Politiken.

Den idé er Brian Holm med på. Han vil dog give pengene til sit parti, De Konservative.

- Det er da en god idé at lade pengene gå til partiet. Så får man også lettet sin dårlige samvittighed, siger han til Politiken.