Administration 

Blogger-Johnny: Ressourceforløb er parkering af syge på en losseplads

"Der er ikke for fem flade øre motivation i at blive nedværdiget, mistænkeliggjort og ringeagtet," skriver blogger Johnny Larsen.

Johnny Larsen er opvokset på Nørrebro i København. Mod alle odds fik han en uddannelse som journalist i 1987 - efter 17 år som ufaglært og derfor temmelig nedslidt.

Han har skrevet en bog, sange og en opera, og lidt af manglende evne til at holde mund. Johnny været ramt af depression siden børneårene og har været selvbehandlet, indtil han blev ramt af svær sygdom i 2009.

 

Følg Johnny Larsen på Twitter

ER RESSOURCEFORLØB gavnlige? Jeg har en mistanke om, at de kan være det, hvis ellers muligheden blev brugt fornuftigt. Det gør den ikke.

Ressourceforløb, som vi kender dem i dag, blev sat i værk for at få det til at se ud som om, Socialdemokratiet rent faktisk gjorde noget for de syge, de nedslidte og de arbejdsløse.

Kommunerne, der forvaltede forløbene, tog muligheden til sig og fik etableret nogle udvalg bestående af ”fagpersoner”, som kunne udrede og klarlægge den enkelte borgers muligheder, evner og potentialer.

Fidusen bliver flittigt forsvaret af Mette Frederiksens (S) efterfølger, en driftig jurist hvis meritter, så vidt jeg kan se, alene er, at han er driftig. Hans erfaring fra virkeligheden begrænser sig til et jurastudie efterfulgt af ansættelser, hvis primære indhold har været at sidde i møder. Jørn Neergaard Larsen (V) taler meget om det motiverende ved at arbejde, og det kan virke besynderligt, eftersom han ikke rigtig har noget erfaring med det.

Han er ligesom Mette Frederiksen en ivrig forsvarsadvokat for ressourceforløb, og taler som Mette meget om den nærmest mirakuløst helbredende effekt ved at blive sat i sving af et hold rundbordsakrobater, der med mere eller mindre indsigt og god vilje skal forvalte syge menneskers videre færd her i livet.

Da jeg ikke kender indholdet i så mange andres forløb, vil jeg repetere mit eget:

JEG BLEV hårdt ramt af KOL, som blev konstateret, efter jeg i syv-otte måneder var konstant syg og forsøgte at passe det job, jeg var så rasende bange for at miste. Da jeg endelig blev tvunget til lægen, viste det sig, at jeg havde gået med en svær lungebetændelse i månedsvis, og at jeg også havde fået KOL. Jeg fik tilmed en depression. Jeg mistede mit job, og da en sagsbehandler sagde til mig, at vi nok skulle til at søge førtidspension til mig, gik jeg nærmest i panik. Jeg skyndte mig at melde mig rask og arbejdsløs og kom i hænderne på en eller anden Venstrevikings kammerat fra det jyske. En driftig mand, som havde oprettet kontorer over hele landet, der skulle få alle arbejdsløse i job. Firmaet havde - som alle andre af den slags svindlerforetagender - ingenting, der kunne dokumentere deres ”fantastiske succes med at få folk i job”, og introduktionsmødet bestod da også først og fremmest i, at en dame fortalte, at vi skulle skynde os at finde noget praktik, ellers ville vi miste dagpengene, for det var ikke sikkert, de kunne finde noget. De af os, der fandt ”praktik”, opdagede så, at firmaet tog hele æren for det.

En god ven talte godt for mig over for sin chef, og jeg fik et praktikforløb, hvor det hurtigt skulle vise sig, at det var en alvorlig fejlvurdering fra min side at tro, jeg var klar til job igen.

Så slog kræften til, og jeg blev opereret samme dag, som jeg mistede mine sygedagpenge. Depressionen og mindreværdet voksede hurtigere end mit fysiske helbred svigtede. Det blev mange årlige lungebetændelser med tilhørende svækkelse af immunforsvaret. Bøvl med tarme og mave på grund af den store mængde antibiotika og endnu mere depression.

Mod mine behandleres råd og vurderinger ender jeg med at prøve at blive indstillet til flexjob, fordi jeg vil i arbejde. Jeg er ikke klar til at lukke ned og være syg og ude af stand til at klare mig selv resten af livet. Jeg har faktisk hele to arbejdsgivere, som er villige til at oprette stillinger, der kan tilpasses 100 procent til mine behov/evner, og de er villige til at have mig ansat 2, 4 eller 6 timer pr. uge. Jeg er nærmest i den syvende himmel.

Langt om længe kommer mødet med udvalget, der skal tage stilling til, om jeg skal have flexjob eller ej. Hele rundbordssamtalen synes at gå i retning af, at jeg får flexjob. Indvendigt jubler jeg allerede… men så falder hammeren.

En fysioterapeut (tror jeg, hun var), tvivler på, at jeg psykisk er i stand til at klare et job, og det bliver udslagsgivende. Man beslutter sig for, at jeg skal i ressourceforløb i foreløbig to år.

JEG MÆRKER med det samme, hvorfor både læge og psykolog ikke opfatter mig som værende stærk nok, da hammeren rammer, så min sjæl splintres som glas, og mine lunger skriger efter ilt. Jeg er på vej i panik.

Nu skal vi tale om indholdet af ressourceforløbet, og det, jeg skal gøre de kommende to år, er, at jeg skal føre dagbog over, hvad jeg skriver på Facebook, og så skal jeg sende dagbogen ind til min sagsbehandler. Der kommer aldrig så meget som bare en kvittering for dagbøgerne. Der sker som ventet ikke en skid, for meningen er ikke at gøre mig noget godt, men alene at parkere mig et sted, hvor ingen behøver røre en finger.

Økonomisk er det klart bedre for mig at være på ressourceforløb, fordi jeg får kontanthjælp som forsørger, uden hensyn til min samlevers indtægt, men da muligheden byder sig, søger jeg seniorførtidspension, selv om det betyder et dyk i min yderst beskedne indtægt på godt 3000 nettokroner pr. måned. Alene her er de liberales latterlige påstand og kombineret dovenskab og grådighed væltet.

Jeg træffer valgt, fordi jeg dybest set helst ville have et job, og fordi jeg endelig kan slippe for at være underlagt den idiotiske forvaltning, styret af en endnu mere idiotisk lov, der nu forsvares af en jurist, der siger, at det ikke er loven den er gal med, men tolkningen. At den forklaring ikke ville have givet ham ”bestået” på jurastudiet en én ting – men at han forsøger at bilde os ind, at vi er dovne, grådige og har brug for ressourceforløb trodser al rimelighed.

Ressourceforløb er intet andet end parkering af syge på en losseplads. Individuelle indsatser baseret på uafhængige fagfolks vurderinger kombineret med uddannelsesmuligheder og frivillig omskoling er noget helt andet.

Der er ikke for fem flade øre motivation i at blive nedværdiget, mistænkeliggjort og ringeagtet. Motivation kommer altid af opmuntring ikke af hån. Så lad os nu få lukket den debat og begynde at behandle syge og andre udsatte med anstændighed og skabe lige muligheder for alle.

Idiotien omkring mit ressourceforløb er jo nærmest mild i forhold til de mange andre sager. Når politikere ikke ændrer/fjerner loven, er det mod bedre vidende, og dermed rendyrket ondskab/spild af midler og kræfter.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

ko kigger
Nyheder

Giftsag i Korsør:

Ti børn skal tjekkes

oversvømmet område i usa
Nyheder

Ni børn døde

i kæmpe trafikulykke 

vægtløfter i aktion
Sport

Transkønnet vægtløfter

skriver historie 

østre landsret set udefra
Krimi

Kræver livstid:

Far dræbte sine

børns mødre

En sparegris med mundbind på
Nyheder

Regeringen vil have

banker til at overtage

corona-gæld

ambulancer og lægebiler holder på vejen
Krimi

Flugtbilist kørte betjent

ned: Nu er han anholdt

Et togsæt ved en perron.
Nyheder

Kørte på røven

500 gange -

her er straffen

En meget lille baby med slager i en seng. Ved hans hoved er en hånd som ser voldsomt stor ud.
Helt vildt

Fik 0% chance for

at overleve – nu er

han fyldt et år

De blå blink på en politibil
Krimi

Mand kørt ned

efter skænderi

Den store trøje med Christian Eriksens navn og nummer på som kom på banen før kampen mod Belgien.
Sport

Hjulmand: Eriksens besøg

har ændret stemningen

Johanne Schmidt-Nielsen i blå og hvid blomstret skjorte.
Kendte

Johanne Schmidt-Nielsen:

Har fået en søn

En stor alligator sover
Dyreliv

Mød Muja:

Verdens ældste alligator

To biler på en våd vej
Nyheder

Skybrud flere steder i Jylland

En tømrer arbejder med træ
Livsstil

Håndværkerfradraget:

Hvad er op og ned?

En ATV'er flyver gennem luften
Krimi

12-årig dreng i kritisk tilstand efter ulykke 

Folk i nissedragter
Kendte

Nissebanden vender tilbage

En gråhåret mand vinker
Sport

Pinligt:

BBC ville hyre afdød fodboldspiller

En reol med bøger
Bøger

Sommerlæsning: Slug disse klassikere i din ferie

En masse cheerleader-piger i blåt
Helt vildt

Pige med Downs syndrom skåret ud af klassebilledet

En cykel på en kofanger
Krimi

Bilist kører cyklister ned på åben gade

En dame med en schæferhund i Washington
Nyheder

Præsidentens schæferhund er død

en ambulance
Krimi

21-årig mand mister livet efter påkørsel i København

billede af Marianne Jelved
Kendte

Marianne Jelved gjorde noget hun aldrig havde gjort - og besvimede

billede af et blåt EU-sygesikringskort
Rejser

Er dit blå EU-sygesikringskort udløbet?

redningshelikopter ses i luften
Krimi

Far omkommet - ville redde datter i gummibåd

billede af mads langer
Kendte

Mads Langer
er blevet far

martin henriksen ses bag Kristian Thulesen Dahl
Nyheder

DF-formand lægger afstand til partifælles islamtweet

demonstrerende sygeplejersker
Nyheder

Her dropper sygeplejerskerne strejken

Mand i hospitalsseng
Corona

Var indlagt 14

måneder med corona:

Nu er han død

billede af en sundhedsperson
Corona

Her er lørdagens

danske corona-tal

børn leger på græs
Livsstil

Sådan får du dine børn

til at lege sammen
- trods aldersforskel

Demonstrerende sygeplejersker
Nyheder

Dagens spørgsmål: Er det ok, at sygeplejerskerne strejker?

Portræt Thue Ersted Rasmussen
Underholdning

Dansker bliver superskurk

i Hollywood:

Jeg gik helt amok

Redningsmandskab hejses ned i en kran
Nyheder

Skole kollapser:

To dræbt 

Christian Eriksen på banen
Nyheder

Overlæge: Eriksen kan

komme tilbage på banen

portræt af mellemøstlig mand
Krimi

Efterlyst: Kørte betjent

ned og stak af

Mand giver briefing
Nyheder

Parlamentsmedlem anklaget for overgreb

Pornhub og MindGeek logoer på mobiltelefoner
Nyheder

34 kvinder sagsøger Pornhub

Silas Holst
Kendte

Silas Holst: Ikke flere børn

Tesfaye
Nyheder

Regeringen: Dropper modtagecenter i Etiopien

Philine
Kendte

Bendtners eks: Smider tøjet i varmen

billede af den falske Mona Lisa
Nyheder

Mona Lisa-kopi: Solgt for over 20 millioner

Kreta
Nyheder

Nye åbninger: Kreta, Nice og Cannes

Eriksen
Nyheder

Udskrevet: Eriksen besøger landsholdet

fængsel
Krimi

I fængsel for hærværk på jødisk gravplads

kronprins
Nyheder

Kronprinsen om Eriksen: Nu smiler vi igen

mand kigger ind i kameraet
Krimi

Har fundet rester 
efter Maria 

vandrefalk
Nyheder

Efter 100 år: Vandrefalke yngler ved København

grill med flammer
Livsstil

Sådan undgår du

at grillfesten går op

i flammer

mette frederiksen får vaccine i skulderen
Nyheder

Milepæl: Halvdelen

af danskerne vaccineret

hospitalet i skejby set på afstand
Krimi

Et-årig pige mistede livet:

Dagplejer anholdt

fodboldspillere går på fodboldbane
Sundhed

Denne gruppe overlever

oftere et hjertestop

modelfoto af ulykkelig pige i seng
Krimi

15-årig pige narret

til sex af 60-årig stedfar

blåt badebassin
Sundhed

Undgå at badebassinet

bliver en bakteriesump

mand på motorcykel flyver gennem luften
Nyheder

Stuntmand dræbt

under rekordforsøg 

indgang til rigshospitalet
Krimi

Kvinde badede alene

og druknede

lyn på himmel
Nyheder

Hedebølgen slutter

med et brag

elg står og kigger
Krimi

Dreng på knallert dør

efter kollision med elg

solnedgang
Nyheder

NASA slår alarm

motionsløbere løber i fælledparken i københavn
Sundhed

Kæmpe events

vender tilbage

Nyheder

Sygeplejersker: Strejke

er den eneste vej

billede af ibi støving
Kendte

Psykolog til Ibi Støving: Du går rundt med en traumelagkage

parken før kampstart
Sport

Eriksen til holdkammeraterne: I er så seje

billede indgangen til en superbrugsen
Krimi

Seks kvinder anholdt: Begik 200 "usædvanligt udspekulerede" butikstyverier

frugter på et bord
Mad og drikke

Vigtigt at vide om meloner

billede af læge i kittel
Krimi

Falsk læge gav
coronaråd i over et år

Sport

Danmark taber til Belgien i Eriksen-hyldest

billede af grødboller
Mad og drikke

Advarsel: Boller fra Kohberg kan give allergisk reaktion

fly står på jorden
Nyheder

Her er den nye aftale: Lande farves grønne

billede af politibil
Krimi

61-årig mister livet i trafikulykke - hovedvej lukket

billede af højt skummende øl
Krimi

Tre sigtet for

ølsmugling

i millionklassen

To letpåklædte modeller på en catwalk
Sex og samliv

Victoria's Secret aflyser show efter sexistisk stormvejr

tæt pakket publikum
Nyheder

Fra 1. juli: 5000 stående festivalgæster

Søren Brostrøm snakker
Corona

Søren Brostrøm:

12-15-årige coronavaccineres

To modne kvinder i solen
Kendte

Sofie Gråbøl i hovedrolle i stort TV2-drama

En hesteskomagnet og et hangarskib
Helt vildt

Kraftig magnet kan løfte hangarskib

En mand giver tomlen op fra en sygeseng
Sport

Christian Eriksen får hjertestarter indopereret

En mandlig rød ryg
Sundhed

Dagens spørgsmål:

Passer du på i solen?

En lys og rummelig stue.
Livsstil

Mangler hyggen? Tre ting går ofte galt i din indretning

TikTokl-logo
Helt vildt

TikTok-ejer fik omsætning på 213 mia.