Ærlig prins Joachim: Jeg er ikke, som I tror

Prins Joachim er altid blevet målt op imod sin storebror, kronprins Frederik.
Arrogant, snobbet, stivstikker ... De kedelige og ucharmerende prædikater klistrer sig til prins Joachim.
Arrogant, snobbet, stivstikker ... De kedelige og ucharmerende prædikater klistrer sig til prins Joachim. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Prins Joachim fortæller i en ny dokumentar, at han er bevidst om, at han har et ry som arrogant og snobbet. Men han mener, det er en fordom, som folk har fået galt i halsen.

- Jeg er, som jeg er. Jeg er ikke, som I tror eller hører og i nogle tilfælde ønsker, jeg skal være. Jeg er et menneske af kød og blod, siger den nu 48-årige prins i dokumentaren, som sendes på TV 2 27. december.

- Jeg er en følsom person. Jeg er også en person, som har lært at holde en vis fremtoning, uanset om det er i store officielle begivenheder, eller om det er helt nede som privatperson, der går hen ad gaden. Der har jeg fået et ry for at være en stivstikker, det har ført til, at så er jeg automatisk arrogant.

I dokumentaren "Den anden prins" kommer man tæt på hans hverdag med børnene, og man ser ham følge prinsesse Athena i børnehave, købe konfirmationstøj til prins Felix og øve bilkørsel med prins Nikolai.

Den uformelle kronprins

Ifølge kongehuseksperten Lars Hovbakke Sørensen er ryet som en stivstikker kommet fordi prins Joachim altid er blevet sammenlignet med kronprins Frederik, som er meget lidt formel og meget folkelig.

- Han (kronprins Frederik, red.) holder ikke så meget på traditionerne. Man behøver ikke sige "De" til ham. Det skal man til gengæld til prins Joachim. Derfor kommer prins Joachim til at fremstå mere arrogant og ikke ligeså meget i øjenhøjde som kronprinsen, forklarer Lars Hovbakke Sørensen til TV 2.

Den upopulære prins

Samtidig var det i befolkningen ikke populært, da prins Joachim i juli 2014 meddelte, at Schackenborg Slot blev overtaget af fonden Schackenborg Fonden, en fond som er stiftet af prins Joachim, Bitten og Mads Clausens Fond, Ecco Holding og Ole Kirks Fond med prins Joachim og prinsesse Marie som protektorer.

Og ifølge TV 2 lander prins Joachim ofte på sidstepladsen - overhalet af både sine forældre, sin bror og sin hustru - i popularitetsmålinger om kongehuset.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.