Ny Facebook-trend med vand bekymrer politiet

Krimi
Vand. (Foto: Holger Madsen, Avisen.dk.)
En ny trend på Facebook, hvor brugere udfordres til at hoppe i vandet, bekymrer nu politiet på Grønland, der direkte advarer mod at deltage.

Den seneste tid har mange brugere på Facebook lagt videoer ud, der er optaget før, under og efter en tur i vandet.

Årsagen er, at de er blevet nomineret eller udfordret til at gøre det, og det er der altså en del der siger ja til.

Trenden er set i det meste af Skandinavien og på Grønland, og netop på Grønland er politiet nu bekymret.

Husk at blive ven med Avisen.dk på Facebook - klik her og vær med nu

- Vi vil gerne advare meget stærkt imod at hoppe i vandet eller bade i det hele taget i en alkoholpåvirket tilstand. Det kan ende med en livsfarlig situation, siger chefanklager Morten Nielsen fra det grønlandske politi til avisen Sermitsiaq.AG.

Der er endnu ikke meldinger om tilskadekomne på Grønland som følge af disse udfordringer på Facebook, men Morten Nielsen advarer om, at man selv får regningen for en eventuel selvforskyldt redningsaktion.

- Man kan få en regning, hvis der bliver en redningsaktion på noget, man selv er skyld i. Men det er ikke ulovligt at udfordre hinanden på den måde, fordi man ikke tvinger folk til at gøre det. Der er også folk, der vinterbader, og der findes ingen lovgivning mod badning. Men man skal være opmærksom på, at der kan være lokale regler med forbud mod at bade i et havneområde, siger Morten Nielsen til avisen.

Regionslæge Jesper Olesen fra Dronning Ingrids Hospital på Grønland er dog ikke så bekymret.

- Det sker ekstremt sjældent, at den slags ender med en livsfarlig situation. Vi er ikke bekymret for den trend, der kører for tiden, set ud fra et sundhedsfagligt synspunkt, selvom det kan ligne en fjollet handling, siger han.

Nyheder

Nye ferieregler:

Du får færre penge

på kontoen