Forældre i oprør: Omstridt skoleleder fjernet
Arkivfoto Foto: Mads Nissen / Ritzau Scanpix
Han skal ikke længere stå i spidsen for den største folkeskolen i Aarhus Kommune.

Skødstrup Skole, der med 1.229 elever er den største folkeskole i Aarhus Kommune, har fået ny leder.

Længere tids uro og forældrekritik er årsag til, at Mikkel Kruuse-Andersen er færdig som leder af skolen omkring 15 kilometer nord for Aarhus.

Århus Stiftstidende skriver, at direktøren for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Martin Østergaard Christensen, har truffet beslutningen om at fjerne skolelederen.

I stedet er Henrik Kallestrup blevet konstitueret som ny skoleleder - en rolle han indtil videre har fået til årets udgang.

Hos Børn og Unge understreger mand, at den nu tidligere skoleleder ikke er afskediget. Han er derimod fortsat ansat i Aarhus kommune, men en kommende personalesag skal afgøre hans fremtid her.

En redegørelse foretaget af Børn og Unge viser blandt andet, at trivslen hos eleverne på Skødstrup Skole er faldende. Derimod har sygefraværet hos medarbejderne været stigende.

Den østjyske skole har i de sidst tre år kørt med underskud, mens samarbejdet mellem skolebestyrelsen har været probelmfyldt, lyder det blandt andet i redegørelsen.

Flere forældre har forladt deres pladser i skolebestyrelsen i utide, og de sendte tidligere på ugen et åbent brev til medlemmerne af byrådet. I brevet skriver forældrene, at de er trådt ud af skolebestyrelsen på grund af mistillid til og samarbejdsvanskeligheder med den nu tidligere skoleleder.

via Listen To News