Zornig tiltalt for menneskesmugling: "Jeg fortryder ikke"
Lisbeth Zornig Andersen fortryder ikke, at hun hjalp en flygtningefamilie i september, selvom hun nu tiltalt for menneskesmugling. Foto: Claus Bech/Scanpix
Lisbeth Zornig Andersen bekræfter, at hun er en af de syv danskere, der er tiltalt for at hjælpe flygtninge videre fra Danmark.

I september valgte flere danskere at tage turen til Lolland og give lift til de flygtinge, der gik på den danske motorvej.

En af dem var Lisbeth Zornig Andersen, stifter af huset Zornig, der sammen med sin mand hjalp en flygtningefamilie fra Lolland til København.

Hun bekræfter over for Ritzau, at hun er en af de syv personer, som er tiltalt for i dagene omkring 7. september 2015 at have bistået udlændinge med at opholde sig i Danmark og hjælpe dem gennem landet.

- Jeg kan bekræfte, at jeg og min mand er blandt de tiltalte, siger Lisbeth Zornig Andersen til Ritzau.

Hun siger til Ekstra Bladet, at hun ikke har yderligere kommentarer, før sagen er kommet for retten. Men på sprøgsmålet om, hvorvidt hun fortryder, hvad hun har gjort, svarer hun.

- Jeg fortryder ikke.

Ifølge politiet kørte Lisbeth Zornig Andersen først flygtningefamilien fra Rødbyhavn til sit hjem i Solrød, hvor hendes mand tog over og transporterede familien videre mod Sverige.